Comentem cartells i poemes visuals de Joan Brossa…Quart Cartell…

proxyNosaltres pensem que aquest poema visual és com una representació de la vida, perquè la A és el principi de l’abecedari i la zeta és el final. Llavors potser ens volia explicar que la A és el principi de la vida i la zeta el final de la vida que coneixem a través dels llibres que podem trobar en una biblioteca. La A significa la porta de l’abecedari i pot ser que la clau et condueix a la resta de l’abecedari que és un gran món de paraules. Ajuntant les lletres amb un ordre que sembla melòdic i poètic, que sembla una xarxa de pescar o fins i tot el cel mateix del molt dens que és aquest univers. Marc G. I Òscar J. 11 anys

Nosaltres creiem que aquest poema visual de Joan Brossa, volia que la A obrís un nou camí a l’abecedari i a les vocals perquè és la primera lletra. Quan fiques la clau a la porta que la porta és la A veus tot l’abecedari en ordre: A,B,C,D,E,F,G,H,I…Amb les vocals és igual: A,E,I,O,U. Inaugures un nou camí tot ple de lletres, paraules, frases, textos… Creiem que en Joan ha ficat la lletra A tant gran perquè quan entres en una biblioteca per primer cop, és una experiència nova, tu ets nou. Aquest poema visual a nosaltres ens ha agradat molt perquè quan el mires et fa venir moltes ganes de llegir. Arnau Gotsens, Quico Roig i Mar Junyent. 11 anys.

Nosaltres creiem que la lletra A és la porta de la lectura. Amb la clau pots obrir la porta de totes les lectures. Nosaltres creiem que la A l’ha fet molt gran perquè és la primera lletra de l’abecedari, i hi ha volgut representar una porta perquè ens vol obrir la porta cap a la nostra vida. Joan Brossa hi va ficar una clau i un pany per la clau perquè si tu tens ganes de llegir i endinsar-te en la lectura començaràs a submergir-te en l’abecedari i obriràs la porta de la A, per això ha ficat una A. També, nosaltres pensem que la porta és una lletra A perquè Joan Brossa et recomanava tenir una vida amb molta lectura. Mariona i Carla. 11 anys.

Nosaltres creiem que Joan Brossa volia dir que la A amb un forat de pany de porta i una clau al costat s’obre l’abecedari perquè la A és la primera lletra d’aquest i amb la clau s’obre. Joan Brossa posa la A amb el forat de pany i la clau per representar els anys del centre de lectura de Reus amb els seus 125 anys. També pot representar el principi de la vida, i posa la A gran perquè el més important de la vida és el principi. Això ens explica que el més important de les coses és el principi perquè sense principi no hi ha final. Creiem que una cosa sense principi no és possible, i que les coses sempre s’han de començar des del començament, per exemple: una casa sempre s’ha de començar per baix sinó cau. I també que un llibre s’ha de començar pel principi i no pel final, perquè sinó són trampes. Pau, Pere i Jordi. 11 anys.

Nosaltres pensem que tothom té la porta oberta cap a les lletres. En aquest cas la lletra A representa la porta i a sota té la clau, per tant és un cartell d’una inauguració, concretament de la biblioteca de Reus. A nosaltres ens interessa aquest cartell perquè anima a llegir, t’hi obre la porta. Èric i Marc P.,11 anys.

En el quadre hi surt com una porta, la porta deu ser d’una biblioteca, també hi ha una clau que deu servir perquè tota la gent la tingui a l’abast. En aquest poema visual pots veure com la A és el pany de la porta per entrar el Centre de Lectura de Reus. A sota hi ha una clau que vol dir que pots entrar dintre d’un lloc que podràs llegir tranquil•lament i sense que ningú et destorbi, estaràs envoltat de gent que estima la lectura, l’admiren i la senten dintre seu; en resum estimen la lectura. És una biblioteca que és molt vella perquè en la A hi ha unes lletres i uns nombres que diuen això: Centre de Lectura de Reus -125 anys. Quim i Álvaro 11 anys.

És com si la clau obrís la A i es veiés l’abecedari i llavors poguessis buscar lletres i amb aquestes lletres fer paraules. També la A és com si t’obrís les idees o que t’obrís les lletres. Com que és la primera lletra del abecedari potser et dóna més idees. A vegades quan veus una A penses que amb una clau pots obrir com una porta al món de les idees. Potser la A és el centre de tot. Per Joan Bossa la A és el centre de la lectura. Ferran. Marc J. 11 anys.

Jo crec que la A de Joan Brossa vol dir que el principi és molt important perquè et deixa una A. És el principi de l’abecedari. Hi ha una clau que jo crec que és com la clau del principi, que et deixa viure perquè t’obre la porta de la vida. Crec que no només el principi és important també cada any i cada segon, hi ha una dita que diu: EL TEMPS ÉS OR. Nil. 11anys.

One thought on “Comentem cartells i poemes visuals de Joan Brossa…Quart Cartell…

  1. Pingback: Arbust Brossa. Llegir i mirar Joan Brossa – Laberints brossians

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà