Aporofòbia

Què és l’aporofòbia, paraula de l’any 2017? Quins ètims grecs té?

[youtube]https://youtu.be/uEBq2lGCSqQ[/youtube]

Mercè Otero-Vidal

Aquest article s'ha publicat dins de Del grec al català, Ètims grecs, General, Psicologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Aporofòbia

  1. Moltes gràcies, Mercè, per recordar-nos en temps de vacances aquest neologisme que fa uns 20 anys va crear la catedràtica d’ètica i filosofia política a la Universitat de València Adela Cortina, en ajuntar dos mots grecs per manufacturar una paraula que posava nom a una realitat i poder-la discutir, explicar i canviar: “és la fòbia cap al pobre la que porta a rebutjar les persones, les races i aquelles ètnies que habitualment no tenen recursos i, per tant, no poden oferir res, o sembla que no poden fer-ho”…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *