Anorèxia, megarèxia i vigorèxia

XAIPE!!

Gairebé tothom ha sentit parlar de l’anorèxia, és a dir, la manca o disminució de les ganes de menjar. Però també hi ha una altra malaltia molt semblant que s’anomena megarèxia. La megarèxia és un trastorn de la conducta alimentària que distorsiona la imatge corporal de la persona que la pateix.  Les persones que la pateixen normalment són grasses i no estan sotmeses a cap règim. Degut a la distorsió de la imatge no veuen el problema d’obesitat que pateixen i es veuen com persones molt saludables. L’anorèxia és el contrari de la megarèxia. En tots aquests trastorns, tots formats per una obsessió amb el físic podem afegir una altra malaltia, la vigorèxia. Es tracta d’una addició a la musculatura i a tenir un cos musculós. Aquesta malaltia fa que la gent que la pateix es vegi extremadament prima i, per tant, vulgui muscular cada vegada més, quan en realitat ja ho està.

anorexia

Anorèxia

Megarexia

Megarèxia

vigorexia

Vigorèxia

-Sabeu de quins mots grecs vénen aquestes paraules? Coneixeu més mots catalans, castellans, anglesos… amb aquests ètims?

-Sabeu alguna cosa més de la megarèxia? Coneixeu algú que en pateix?

-Creieu que és bo tenir tanta obsessió amb el físic? Quina importància donaven els grecs al físic?

Mireia Sánchez Cano

1r Batxillerat – Humanístic

 

Aquest article s'ha publicat dins de Cos humà, Del grec al català, Ètims grecs, General, Psicologia i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *