Dia Internacional contra la LGBTfòbia

Avui dia 17 de maig és el dia Interntacional contra l’homofòbia i la transfòbia, es celebra per commemorar l’eliminació de l’homosexualiat en la llista de malalties mentals per part de l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que va tenir lloc el 17 de maig de 1990. El seu objectiu principal és el de coordinar tot tipus d’accions per denunciar la discriminació de les persones homosexuals, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per fer avançar els seus drets en tot el món.

Com tots bé sabeu, la LGBTfòbia és l’aversió al col·lectiu homosexual, bisexual i transsexual. Sabeu què significa l’acrònim LGBT? Doncs, són les inicials  per a referir-se col·lectivament a les persones Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals.

Actes-pel-dia-internacional-contra-la-LGTBfòbia

 

Mariona Cava i Ruiz, alumna de clàssiques 1 r de batxillerat

Aquest article s'ha publicat dins de Del grec al català, Ètims grecs, General, Psicologia i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Dia Internacional contra la LGBTfòbia

  1. Mar Cruz cruzviladoms diu:

    Xaipe,
    No sabia pas que la OMS tenia l’homosexualiat en la llista de malalties mentals, cosa que em sembla super greu… L’amor és l’amor; i ens enamorem de persones, no de cossos; de cors, no d’una aparença física… Cada persona és lliure de fer el que vulgui, senti i cregui millor per a ell mateix.
    Endavant al dia Internacional contra la LGBTfòbia!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *