Areté, un nom molt clàssic

Areté, un nom poc habitual actualment, però amb molts referents clàssics i amb molt significat per a mi, almenys. Us preguntareu per què aquest nom, per què aquesta fotografia d’una nena que molts no coneixeu de res…L’Areté és la meva cosina, vinguda de l’Àfrica central farà uns 4 anys. Una nena molt extrovertida, llesta, ingènua, amb una capacitat brutal de desenvolupar pensaments propis… Mai no m’havia parat a pensar el seu significat fins que no vaig començar a cursar llengües clàssiques a l’institut, ara puc dir que aquest nom li queda com anell al dit! Per cert, sabeu què significa en grec ἀρετή? Qui era la reina Àrete? En quina obra literària la trobem?

I vosaltres… sabeu l’origen i el significat del vostre nom? I dels vostres familiars més propers?

Us animo a fer una petita recerca i a crear un muntatge amb el programa ”Thinglink” com el meu!!

Us recomano la feina dels nostres companys a Aracne fila i fila, el nostre bloc col·laboratiu: Coneixes aquests antropònims d’origen llatí?; T’atreveixes amb Jeroglífics familiarsEncertes aquests jeroglífics? T’atreveixes a fer-ne un de nou amb referents clàssics? Fins i tot es podria fer  un treball de recerca sobre els nostres antropònims i comprovar si han canviat…

Júlia París

1r Batxillerat Humanístic

Aquest article s'ha publicat dins de Del grec al català, Ètims grecs, Filosofia, General, Literatura, Mitologia, Onomàstica i etiquetat amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *