El complex de Diògenes

“Diògenes” de John William Waterhouse, 1882 (Art Gallery of New South Wales)

Saps quina és la síndrome de Diògenes? Quins casos coneixes? Qui era Diògenes? Què vol dir ser un cínic? Quina relació té Diògenes amb la llaterna? i amb Alexandre?… Té vigència encara avui Diògenes o en té més que mai? Ens pot donar alguna lliçó? Com l’utilitzen els artistes? Art i ensenyament moral, què n’opines?…

No et perdis l’exposició La lliçó de Diògenes que al CENTRE CULTURAL METROPOLITÀ TECLA SALA (AV Josep Tarradellas i Joan 44 de L’Hospitalet de Llobregat) reuneix fins el 05/06/2016 més de seixanta obres, moltes d’elles inèdites, d’artistes de generacions i perfils molt diferents (Ignasi Aballí, Mar Arza, Joan Bennassar, David Bestué, Alfons Borrell, Luz Broto, Patrícia Dauder, Joan Furriols, Antoni Llena, Jordi Mitjà, Marc Monzó, Jordi Pablo, Guillermo Pfaff, Lucía C. Pino, Jaume Pitarch, Ivo Sans, Daniel Steegmann, Víctor Sunyol, Rubèn Verdú i Oriol Vilapuig) sota un nexe comú: les idees del filòsof grec Diògenes.

d1812396P

Quant a Margalida Capellà Soler

Professora de clàssiques de l'institut Premià de Mar.
Aquest article s'ha publicat dins de Art, Expressions, Filosofia, General, Psicologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *