Elurofília: Autèntica passió pels gats

Salvete omnes aràcnides!

Heu sentit a parlar alguna vegada sobre l’elurofília? Si no és així, us faré una breu introducció referent al seu significat.

El mot elurofília es compon de dues arrels gregues: αἲλουρος “gat”, i φιλία “afició, amor”, entès com una “passió desmesurada” envers als fèlids.

Una conducta que se’n deriva, és la que de ben segur, en algun moment, n’haureu vist o sentit parlar. Perquè us en formeu una petita idea, adjunto aquesta imatge:

elurofilia als simpson

Tot i que no sóc gens fan dels Simpson, em servirà per explicar-vos-ho millor. Com podreu contemplar, iconogràficament se’ns mostra una anciana, impregnada, aparentment de gats per tot el cos. Tanmateix, des del punt de vista iconològic, representa la “interminable” acumulació que hom fa d’aquests animals

Això, companys, com he esmentat abans, esdevindria conducta elurofílica. Una altra mostra, si més no menys lleu, és quan algú, jove o gran, resta al banc del parc donant de menjar a tots els gats que es passegen per allà

Tot i reconèixer que m’encanten els gats, cap dels dos és el meu cas, (per sort), i, sincerament, espero no arribar-hi 😯

I per acabar, us presento a la meva fierecilla: En Magnus, un siamès tradicional de 5 mesos:

IMG_20150728_153658

 I vosaltres? Us agraden els gats? O patieu més aviat d’aelurofòbia o ailurofòbia?

Sara Bernad

Aquest article s'ha publicat dins de Ètims grecs, General, Psicologia i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Elurofília: Autèntica passió pels gats

 1. Quina alegria, Sara! Així m’agrada que, tot i fer anys que no ets alumna meva de llatí i de grec, continues mantenint ben encesa la passió per les clàssiques i per compartir amb tots nosaltres les teves inquietuds i, en aquest cas, el teu gatet de nom llatí! La meva gata es diu Corinna, com la poetessa grega de Tànagra!
  Fins ben aviat i molt bon curs!

 2. thiriet.carlos diu:

  Χαιρε,
  No sabia que hi havia un mot per expressar aquest amor excessiu pels gats, però sí que havia vist ja a boja dels Simpsoms.Jo la veritat és que em considero més a prop de l’aelurofòbia que de l’elurofília, pel fet de què la primera vegada que vaig conèixer el gat del meu pare em vaig sentar a sobre d’ell i des d’aquell dia em mira amb cara d’odi i bufa quan em veu passar. A més, tinc una estima molt gran pels gossos.

 3. Robert Cepeda diu:

  No tenia idea que aquesta paraula existia i tampoc que la seva procendencia era grega, jo si que soc fan dels simpsons i se perfectament qui es aquesta senyora, es la boja dels gats. Conec a molta gent que estimi als gats i la veritat es que jo tinc fobia als gats, crec que ells tenen fobia de mi. Tots els gats m’odien
  Molt bona feina Sara

 4. Alexia Álvarez Pàmies diu:

  Xaipete!

  És un apunt molt interessant, no en tenia ni idea d’aquesta paraula, jo, clarament pateixo d’elurofília, ja que tinc una gateta d’uns 3 anys i n’estic enamorada, a més a més penso que els gats són molt elegants ja sigui en la seva forma de caminar com en la seva mirada. I la imatge dels simpson, em ve al cap perquè associen els gats a persones o solteres o bojes, se’n podria fer un apunt!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *