Expressions mitològiques: “Fou una odissea”

Fou una odissea

Ha passat a significar “viatge ple d’aventures” en la llengua comuna, aquesta expressió està relacionada amb L’Odissea (en grec ΟΔΥΣΣΕΙΑ) un dels grans poemes èpics grecs atribuïts a Homer.

[youtube]https://youtu.be/rrV8pcTgYn4[/youtube]

 

Yasmina
2n Batx. Grec

Aquest article s'ha publicat dins de Del grec al català, Expressions, General, Literatura i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 respostes a Expressions mitològiques: “Fou una odissea”

 1. Iria Rael diu:

  Xaipe!
  Havia sentit a parlar d’això de que L’Odissea abans es deia “viatge ple d’aventures” . És un poema èpic grec composat per 24 cants, atribuït al poeta grec Homer. La Íliada i l’Odissea les hem llegit a classe de literatura Universal, la que més m’ha agradat es la Íliada on Aquiles lluita moltisim.

 2. Retroenllaç: L’EMPREMTA D’ORFEU » L’Odissea de Els Catarres

 3. Valentina Restrepo diu:

  Xaipe!
  Ja em sonava aquesta obra, perquè aquest curs hem vist la pel·licula a Literautra Universal, feta per Homer, em van agradar molt les seves obres!!

 4. Alèxia Alvárez diu:

  Χαιρετε!
  En Literatura universal hem treballat moltíssim la Odissea hem comentat els seus poemes, i l’expressió “ un viatge ple d’aventures” és molt coneguda, perquè Ulisseu es pasa com uns 10 anys voltant per el mar, vivim tot tipus d’aventures que el conduiran a complir la seva comdenma per haver vacil•lat al deu Posidò, però no obstant totes aquestes aventures el conduiran a ser un home més savi i més enriquit.
  He vulgut ampliar informació de Homer;
  HOMER
  La informació que ens ha arribat es de tipus llegendari. Diuen que era un rapsode ambulant i pobre que anava de ciutat en ciutat recitant gestes d’herois. Les representacions escultòriques el representen com un home gran i cec. Se sol atribuir a Homer dues grans obres : La Íliada i l’Odissea que tenen en comú: la guerra de troia i uns herois que es complementen.
  ODISSEA; es una epopeia de viatges que agafa el títol del protagonista, Odisseu ( Ulisseu), un dels supervivents grecs d’aquesta guerra i ideòleg de l’estratagema del cavall de fusta. L’heroi destaca per la seva saviesa, astúcia i intel•ligència.

 5. Claudia P Torrabadella diu:

  Sempre he respectat l’obre de Homer, sempre m’ha agradat. M’he llegit el llibre, i conec molt bé aquesta expressió de fet, jo l’utilitzo per descriure la meva via, si tu em preguntes com és la meva vida? Jo et respondre sempre, és un viatge ple d’aventures.
  A Literatura Universal hem treballat molt Homer, de fet, hem vist la pel•lícula L’Odissea. I és una obra que m’encanta. Aquest any a Grec, com apunt voluntari vaig fer un poema sobre la mitologia grega, però gran part d’aquest poema, parlo sobre l’odissea.

 6. Mireia Sánchez diu:

  Xaipete!!

  Ja em sonava aquesta obra, l’havia sentit alguna vegada. Encara que a la fotografia no he entès gaire,em sonava majoritàriament l’Odissea per una pel·lícula que varem veure a una altra assignatura.

 7. Arnau Torres Nadal diu:

  Xaipe!
  La expressió “fou una odissea”, significa que ha estat algo molt dificil, llarg, amb entrebancs, laboriós… Es refereix al relat de l’odissea. Hi va haver, durant un tems, un programa que emetien per televisió que es deia ” La odissea de las especies” i tractava de l’evolució de l’home.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *