Expressions mitològiques: “Arc iris”

Iris era una deessa en la mitologia grega considerada missatgera dels déus de l’Olimp, anomenem així l’arc iris, perquè portava un vestit de colors.

Aquest article s'ha publicat dins de General, Mitologia i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Expressions mitològiques: “Arc iris”

 1. Retroenllaç: L’arc Iris | El cel dels mites

 2. Iria Rael diu:

  Xaipe!
  Jo desconeixia el significat de l’arc iris, m’ho va dir la Lida i hem va fer molta gràcia perquè coincideix més o menys amb el meu nom. Es representa a Iris com una jove verge amb ales daurades, apressant amb la velocitat del vent d’un extrem a l’altre del món, a les profunditats del mar i l’inframón. Iris és la personificació de l’arc de Sant Martí que anuncia el pacte dels humans i els déus i la fi de la tempesta.

 3. omaima diu:

  Xaipe,

  Jo sabia que iris era una deesea pero no sabia que era el seu significat. Iris es la personificación del arco iris que anuncia el pacto de los humanos y los dioses y el fin de la tormenta.Iris era capaz de viajar a la velocidad del viento

 4. Ariadna Ruiz diu:

  Xairete!

  Desconeixia totalment que l’arc iris fos una deesa de l’Olimp. Suposo que quan els Grecs veien al cel aquesta barreja de colors es pensaven que era aquesta deesa i així s’ha quedat fins actualment.

 5. Mar Cruz Viladoms diu:

  Salve!!!
  Fins ara, només havia sentit el nom d’Iris a alguna noia i per a fer referència a l’arc de sant Martí. Però el que no savia era que feia referència a la deesa de la mitologia grega i que se li deia així perquè era missatgera i portava un vestit de colors( per això se li diu així; arc d’Iris).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *