El Mínim de Gleissberg

L’any 2030 està previst que el Sol arribi a un punt de poca activitat anomenat mimin de Gleissberg. Si els càlculs són correctes, el Sol experimentarà una baixada de nombre de taques solars que farà que la radiació que arribi a la Terra sigui molt baixa, i això tindrà una conseqüència evident: la entrada a una era glacial.

El Sol té cicles marcats pel nombre de taques Solars. Aquestes taques mostren activitat: a més taques, més radiació, a menys taques, menys radiació. Els cicles solen ser d’onze anys on el nombre de taques passa d’uns valors relativament baixos a uns de més alts. Però hi ha hagut cicles de 80 anys. Un d’ells va passar al Segle XVII quan el Sol va arribar a un minim anomenat de Maunder i que va coincidir amb la Petita Eda de Gel. Actualment el Sol presenta una activitat molt baixa, s’ha acabat un cicle i el comença un altre, però hi ha discrepàncies: Hi ha científics que diuen que aviat tornarà a haver activitat per completar de nou un cicle d’11 anys, i d’altres que diuen que aquest cicle durarà 80 anys, arribant al mínim l’any 2030, el Mínim de Gleissberg. Si això realment parra, és probable que s’entri denou en una era glacial.

Aquesta referència entra en conflicte amb la creença general que la terra s’escalfarà per l’efecte del CO2, però molts científics pensen que aquest suposat increment de temperatures per l’efecte hivernacle és insignificant davant la gran devallada de temperatures prevista quan arrribi el Mínim de Gleissberg.

La gràfica de sota mostra els cicles solars des de l’anr 1610 fins ara. Tots els cicels són d’11 anys ments el de Maunder que en va durar 80. Actualment es veu poca acivitat i, seguin la tònica recent, aviat hauri de tornar a pujar. Però és probable que continui baixant i es mantingui sota mimins 80 anys més.

Referències

http://www.topmodelsvip.com/cienciasimulada.html

http://terranoticias.terra.es/ciencia/articulo/luis_carlos_campos_1404884.htm

http://www.mitosyfraudes.org/Calen6/FrioGlobal.html

http://www.argemto.com.ar/7%20calentamiento%20farsa.htm

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *