L’Antàrtida s’escalfa… o no?

Un article publicat a la revista Nature diu que la temperatura a l’Antàrtida ha augmentat 0.5 graus en 50 anys. Aquesta dada posa al lloc el que semblava contradictori fins ara, que l’Antàrtida s’estava refredant al contrari que la resta del món, cosa que preocupava a l’IPCC. Aquest estudi fa que tot quadri, i que la Terra s’escalfa globalment, i no localment com fins ara. Però, fins a quin punt és certa aquesta informació? Hi ha gent que discrepa.

Es veu que les dades que han recollit són de la perifèria, ja que al centre del continent no en tenien fins ara. Per tant, per veure la temperatura al centre han usat satèl·lits i han fet extrapolacions. A més a més, la zona on s’escalfa més la han pogut mesurar amb sensors, però és d’activitat volcànica, i es veu que aquests volcans estan més actius, el que podria haver provocat aquest augment.

Sigui o no certa aquesta notícia, el que sí és cert és que la majoria de diaris s’han afanyat a publicar-la, cosa que no han fet amb els articles que diuen que l’Antàrtida s’està refredant. Creiem que s’hauria d’informar de tot, i no del que interessa que se sàpiga, malgrat hi hagi noticies contradictòries, ja ens ocuparem nosaltres de decidir què volem creure o no.

Més informació:

Escalfament antàrtida

Article de “desde el exilio”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *