Si l’home hagués prohibit el foc…

cavernes.jpgRes feia pensar que la humanitat tindria la capacitat de modificar el món. Dominar el foc va ser la primera de les grans fites tecnològiques de la humanitat i, sense pensar-s’ho, van començar a modificar el medi ambient. Les cavernes van deixar de ser fosques, però molts morien a causa del fum acumulat dintre. Per evitar aquestes morts, podien haver deixat de fer foc i el problema estava resolt, però no ho van fer, i les conseqüències van derivar en una canvi molt important a les seves vides.

Van començar a cuinar els aliments, més sans al matar microorganismes nocius. El foc va propiciar que poguessin treballar el bronze i crear noves armes per matar animals que els va proporcionar aliments al llarg de l’any, fins i tot van aprendre a conservar els excedents de cara a l’hivern. L’home tenia temps lliure al no necessitar anar a caçar, el que va despertar la seva curiositat per les coses que tenia al seu voltant.

Han passat molts anys des d’aquells dies i mai hem deixat de sentir curiositat per tot el que ens envolta. Això ens ha portar a la situació actual, amb unes tecnologies que van començar a sortir de les ments dels homes de les cavernes.

És possible que aquestes tecnologies tinguin la seva cara fosca: contaminació, radioactivitat, noves malalties, etc, i que probablement s’haurien de retirar per evitar aquests mals, però posats a retirar tecnologies, podríem retirar la electricitat, les màquines de vapor, les centrals hidroelèctriques, les cases fetes de fusta i, per últim, el foc.

Si aquells homes de les cavernes haguessin decidit prohibir el foc és molt possible que avui en dia encara estaríem dintre de les coves, o ben bé podríem haver desaparegut com a espècie…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *