Ginkgo biloba: el supervivent d’Hiroshima

La primavera del 1946 un arbre va rebrotar a Hiroshima, un any desprès de la caiguda d’una bomba atòmica que ho va deixar tot arrasat. Es tractava d’un Ginkgo biloba, un tipus d’arbre que ha esdevingut un símbol d’esperança al ser el primer senyal de vida vegetal desprès de la explosió nuclear.

Aquest arbre estava situat a un kilòmetre del centre de la explosió i va aconseguir sobreviure. Aquesta espècie d’arbre és molt antiga, fins i tot d’abans de l’aparició dels dinosaures. És molt resistent, sobretot a la radiació. Desprès del bombardeig de la ciutat el 6 d’agost de 1945 on res feia preveure que cap planta sobreviuria, aquest arbre va rebrotar. Estava situat al costat d’un tempre que va quedar derruït. Aquest temple el van reconstruir al mateix lloc amb la particularitat que les escales d’accés estan partides per la meitat per poder deixar l’arbre al mig.

Se’l considera l’arbre de la esperança per tot aquest fet, i es van repartir brots d’aquests Ginkgo arreu del món per a que els plantessin als jardins públics. La seva fulla és inconfusible, sembla un ventall i se’l sol trobar plantat en algun parc. Si t’hi fixes segur que en trobes un, i quan ho facis, pensa que un parent seu va sobreviure a una explosió nuclear.

 

One thought on “Ginkgo biloba: el supervivent d’Hiroshima

  1. Paco Calvo

    D'aquest arbre s'extreu una solució per millorar la circulació de la sang al cervell. També està indicat en sequelas d'accidents vasculars i traumatismes de l'encèfal i craneu. En trastorns vasculars perifèrics com el síndrome de Raynaud. En disminució de la memòria i de l'estat d'alerta i atenció. En el tractament de la isquèmia cerebral.
    A la wikipedia hi ha més..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *