Espanya 7 – França 59

plantanuclear.jpgAquest és el nombre de centrals nuclears en funcionament a cada país. La diferència és tant gran perquè els francesos han apostat per les nuclears mentre que els espanyols ho volen fer per les energies alternatives. Dues de les propostes de l’actual govern espanyol són el tancament de les centrals nuclears i l’increment considerable de cotxes elèctrics. Malgrat ser dues mesures molt raonables, no deixen de ser contradictòries.

Els cotxes elèctric funcionen amb unes bateries que per carregar-les s’han d’endollar als endolls elèctrics. L’electricitat surt de les centrals elèctriques, la meitat de la qual surt de les nuclears. La resta s’obté de les tèrmiques, hidràuliques, eòliques, i d’altres de minoritàries. Les tèrmiques produeixen CO2 i altres gasos, pel que també són un problema. Les hidràuliques estan en hores baixes degut a la sequera del país, i les i les eòliques tenen un rendiment molt baix.

Actualment, la demanda a l’estiu d’electricitat supera la generació de les centrals elèctriques, pel que n’han d’anar a comprar a França que, irònicament, surt de les seves centrals nuclears. Les previsions del govern d’augmentar els cotxes elèctrics en un futur suposaria una demanda elèctrica tang gran, que s’haurien de fabricar dues centrals nuclears noves per poder abastir-les. Com que segurament això no passarà, s’haurà de comprar a França una quantitat d’electricitat que sortirà molt cara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *