La factura de la llum d’Al Gore

algore.jpgAl Gore, ex-vicepresident dels Estat Units, es va endur un Oscar pel seu documental “una veritat incòmoda” on denuncia que l’escalfament del planeta és culpa de les emissions de CO2 humanes. Aquest premi el va fer molt popular i va començar a fer conferències per lluitar contra les emissions contaminants i predicant que s’ha d’estalviar energia per evitar aquest escalfament. Aquesta lluita li va fer guanyar el premi Nobel de la Pau del 2007. Però resulta que acaba de fer-se pública la despesa de la seva mansió: gasta 20 vegades més electricitat que una família normal a la mateixa zona.

Al  Gore va ser candidat a la presidència dels Estats Units que va guanyar George Bush. Gore es va dedicar llavors en cos i ànima a fer el documental que va ser premiat. Vint habitacions, vuit banys, piscina climatitzada, 930 metres quadrats: és la mansió que té a una de les zones més residencials de Nashville, als Estats Units. Gore es va gastar  1.000 Euros cada més en llum, als que s’han de sumar els 800 que va gastar en gas natural.

El problema, segons els que han fet públiques aquestes dades, no és el consum que vulgui fer el senyor Al Gore, si no que està predicant una cosa que ell mateix no compleix, que és precisament l’estalvi energètic. Per cert, Gore cobra prop de 200.000 euros per cada conferència que realitza per promoure aquest estalvi energètic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *