Witricitat, electricitat sense fils

witricitat.jpgInvestigadors de l’Institut Tecnològic de Massachusetts van aconseguir enviar electricitat a través de l’aire des d’una font d’energia fins a una bombeta de llum situada a dos metres de distància sense cap fil elèctric. Es coneix amb el nom de “Witricitat”, perquè “wi” és l’abreujament de “sense fil” en anglès.

Aquesta nova tecnologia funciona gràcies a la ressonància: es crea un camp magnètic entre dues antenes fetes de bobines de coure, una connectada a la font d’electricitat i altra en l’aparell que volem encendre ( Per exemple, una bombeta). Aquestes dues antenes vibren amb el camp magnètic creat per l’electricitat i es fa un poderós intercanvi d’energia sense afectar a altres objectes propers.

La ressonància, un fenomen físic que produeix que un objecte vibri quan se li aplica energia amb una freqüència determinada. Quan dos objectes ressonants tenen  la mateixa freqüència, tendeixen a acoblar-se amb molta força. És el cas dels instruments musicals, quan un toca un so en un instrument, un altre que tingui la mateixa ressonància acústica ho capta i vibra visiblement.

Fins ara només s’ha pogut fer a una distància de 2 metres, però segurament es podrà augmentar el radi d’acció. Les aplicacions són múltiples, des de la desaparició dels fils a les cases fins a eliminar les torres d’alta tensió per al transport de l’electricitat des de les centrals generadores ubicant unes poques antenes receptores al llarg del recorregut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *