El refredament global del planeta

refredamentglobal.jpgCientífics russos de l’observatori Principal de l’acadèmia de Ciències asseguren que en els pròxims anys el planeta Terra experimentarà un dràstic descens de temperatures. Investigacions sobre els canvis en el flux de radiació solar efectuades des de Sant Petersburg indiquen que entre 2012 i 2015 començarà un lent procés de declivi tèrmic que arribarà al seu màxim al 2055. Segons els científics russos,  l’escalfament global actual és causat per l’augment d’activitat solar durant tot el Segle XX i arribarà al seu pic d’aquí 5 anys. El període més fred ocorrerà desprès d’una gran declinació de l’activitat solar, entre 2035 i 2045 Segons l’observatori d’investigacions espacials, aquest procés es perllongarà per un espai de 60 anys.

Per altra banda, Timothy Patterson, professor de ciències de la Terra en la canadenca Universitat Carleton, ha realitzat una investigació sobre el llot dipositat durant els últims 5.000 anys en el fons dels fiords de l’oest de Canadà, usant una sofisticada tecnologia. Patterson ha afirmat que les dades recopilades són “un dels registres sobre el clima de major qualitat a la disposició de la ciència”. De la seva investigació, que es va iniciar l’any 2002, comencen a extreure’n teories sobre un refredament global. “Els científics que estudien el sol prediuen que, per a l’any 2020, el sol començarà el seu cicle de Schwabe més debil dels dos últims segles, la qual cosa probablement conduirà a unes condicions inusualment fredes en la Terra”. L’investigador mostra una correlació directa entre les variacions en la lluentor del sol i certs indicadors climàtics terrestres (anomenats proxies), troballa que segons ell escriu: “no és únic, ja que existeixen altres centenars d’estudis que, començant pels proxies dels anells dels arbres en la península russa de Kola, i acabant amb els mesuraments dels nivells de l’aigua en el Nil, mostren exactament el mateix: una correlació directa entre les variacions en la lluentor del sol i els indicadors climàtics terrestres”.

Aquesta visió està compartida per l’astrònom belga Dirk Callebaut, que espera un “gran mínim solar” a mitjan aquest segle, igual que el Mínim Maunder (1650-1711), un període en el qual el Riu Tàmesi, el Sena i els canals d’Holanda es congelaven durant l’hivern.

Un missatge similar va provenir del físic David Hathaway, qui va fer notar que la ‘Gran Cinta Transportadora del Sol’ s’ha frenat a un ritme a un mínim rècord.. La ‘Gran Cinta Solar’ és un massiu corrent de circulació de foc (plasma calent) dintre del Sol. Els investigadors creuen que el gir d’aquesta cinta controla els cicles solars. D’acord amb la teoria i les observacions, la velocitat de la ‘cinta’ prediu la intensitat de l’activitat de les taques solars uns 20 anys en el futur. Una ‘cinta’ lenta significa menor activitat solar; una ‘cinta’ ràpida significa una forta activitat. Hathaway creu que el al voltant del 2025, podria ser un dels més febles en segles.

One thought on “El refredament global del planeta

  1. alex

    eeeeeee agusti!!! que vegis que soc bon alumne i meu e llegit tot, aixo se mereix que me fiquis un 9 jaja bueno el divendres ia et preguntare alguna coseta sobre aixo pero es interessanet.

    ADEU!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *