SORPRESA! UN JOC PER TREBALLAR LA CONSCIÈNCIA FONOLÒGICA

Compartim amb vosaltres un joc per treballar la consciència fonològica, el so inicial,  i també l’ortografia. Ideal per racons. 

En què consisteix el joc:

Es reparteixen les làmines amb els globus que tenen la lletra inicial de la paraula. Els infants, per torns, han d’agafar un globus de la caixa. Els globus de la caixa tenen la imatge i la paraula escrita sense la inicial. Quan agafen el globus de la caixa, els infants han de veure si el globus que han agafat comença amb alguna de la lletra inicial que tenen a la seva làmina. Si no la tenen, tornen a deixar el globus a la caixa.

La partida acaba quan un infant ha omplert tota la seva làmina. Per donar-li una mica d’emoció hem incorporat globus amb la paraula “poof”.  Quan un infant agafa un globus amb aquesta paraula perden tots els globus que han col·locat al taulell. Aquest últim, podeu posar-lo o no.

Edat: Això sempre dependrà del nivell del grup, però en general el recomanem per cicle inicial.

Què necessiteu:

  • Pissarres magnètiques mida DNA 4.
  • Base per mantenir dretes les pissarres (opcional)
  • Foam
  • Imants
  • Impressió de les làmines, mida DNA 4.
  • Impressió dels globus.
  • Làmines per plastificar.
  • Caixeta

Aquí podeu veure, ràpidament, com l’hem fet nosaltres.

AQUÍ PODEU DESCARREGAR EL MATERIAL

TIPS:

Per agilitzar el joc, i que els infants no es frustrin perquè no treuen les lletres que necessiten, us recomanem que dins la caixa fiqueu les lletres de les làmines que heu repartit. El joc està pensat per jugar 4. Quan han acabat, podeu repartir altres làmines o fer que s’intercanviïn les que tenen.

ATENCIÓ A LA DIVERSITAT:

Les targetes estan en lletra de pal per facilitar la lectura a tothom. Les lletres de les làmines, estan en majúscula, lligada i d’impremta per treballar el reconeixement i familiaritzar-se amb totes les possibles representacions de la mateixa lletra.

Podeu jugar en parelles o bé, col·locar una làmina i que l’hagin de completar entre tots, així, aquells infants que tinguin més dificultats, poden ser ajudats pels altres. En aquest cas, us recomanem que imprimiu les làmines i els globus en DNA 3.

Aquest article ha estat publicat en Cicle Inicial, Consciència fonològica, Educació Infantil, Jocs, Lectura, Racons, Vocabulari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a SORPRESA! UN JOC PER TREBALLAR LA CONSCIÈNCIA FONOLÒGICA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *