LA CASTANYERA: LLEGEIX, PINTA I CONTESTA LES PREGUNTES

Us presentem una idea! 

Es tracta d’un nou recurs per motivar els alumnes a llegir i comprendre un text aprofitant la proximitat de la festa de la Castanyada. 

Hem preparat tres textos on una Castanyera que hem anomenat Mariona es presenta a tots els nens i nenes i comenta tot allò que fa i descriu com va vestida. A mesura que van llegint han d’anar pintant la seva roba segons com la descriu. D’aquesta manera es comprova la comprensió dels alumnes.

Un cop llegit el text i la castanyera està pintada poden contestar unes preguntes que els permetran descobrir si han entès correctament tot allò que la Mariona els ha explicat.

Per tal d’atendre millor la diversitat que trobem a les nostres aules, hem preparat la mateixa activitat amb tres nivells de dificultat segons la complexitat del text i les preguntes (llargada i contingut) i el tipus de lletra (lligada, pal i imprempta). D’aquesta manera tots treballen segons el mateix objectiu però satisfent les necessitats concretes de cada nen/a adaptant l’activitat al seu nivell de fluïdesa lectora.

DESCÀRREGA DELS RECURSOS (SEGONS COMPLEXITAT I TIPUS DE LLETRA)

Una bona manera de celebrar la festa de la Castanyada a l’escola relacionant els continguts d’aula amb el centre d’interès d’aquesta festa tant arrelada al nostre territori i que tant agrada als nostres alumnes.

Si utilitzeu aquest recurs…ens agradarà molt conèixer la vostra opinó.

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Materials i etiquetat amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *