EL TREN DE LES PARAULES

Us presentem un recurs molt útil per treballar la lectura de paraules a partir de les seves síl·labes tot confegint el seu nom.

Es tracta de treballar a partir d’una plantilla: un tren amb quatre vagons que nosaltres hem ampliat a Din-A-3, l’hem retallat i l’hem plastificat per tal de tenir una bona base on poder treballar diferents continguts.

Juntament amb la plantilla (dibuix del tren) hem creat també diferents cartronets amb paraules i imatges. En aquest cas el nostre objectiu era treballar les paraules de tres síl·labes.

Hem utilitzat “velcro” per poder fer que el material sigui més manipulable de manera que l’objectiu és que els alumnes busquin un dibuix, el col·loquin a la màquina del tren i, posteriorment, busquin i enganxin les diferents síl·labes, una a cada vagó. D’aquesta manera també es potencia el treball de la lectura sil·làbica.

Hem creat aquest material per treballar amb un grup d’alumnes que encara no tenen assolida la lectura de paraules i, d’aquesta manera, els ajudem a llegir tot separant bé les paraules i acabar llegint la paraula global tot associant-la amb el dibuix.

Es tracta d’un material obert i flexible que permet treballar tant paraules curtes com paraules de fins a 4 síl·labes o, fins i tot, adaptar-lo per tal de poder treballar la lectura de frases (una paraula a cada vagó).

Ens agrada molt perquè permet atendre la diversitat tot adaptant els objectius de treball a les necessitats dels alumnes. Pot ser un bon recurs per utilitzar en petit grup (reforç de lectura) i/o a través de racons de llenguatge preparant també fitxes d’autocorrecció.

Us compartim la PLANTILLA DEL TREN (que aconsellem ampliar i plastificar a A3) i els cartronets amb les síl·labes i les paraules de 3 síl·labes i us animem a adaptar el material per tal d’ampliar les possibilitats d’aquest recurs i compartir-lo amb nosaltres si creeu cartrons amb paraules de menys o més síl·labes o si l’adapteu per confegir frases. Ho podeu compartir al correu: blocrecursosee@gmail.com. Ho anirem compartint posant el vostre nom a través d’aquest article. COMPTEM AMB LA VOSTRA COL·LABORACIÓ! (COMPARTIR ÉS CONSTRUIR!)

Marta Vegas Aulina també ha volgut col·laborar compartint amb nosaltres els cartronets amb imatges (format word) amb paraules de 4 síl·labes:

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Materials i etiquetat amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *