PICA I TAPA, UN JOC SENZILL I DIVERTIT PER TREBALLAR LA CONSCIÈNCIA SIL·LÀBICA.

Avui compartim amb vosaltres un joc molt senzill, que ja hem utilitzat per treballar altres continguts, com per exemple els articles, i que vàrem descobrir per treballar la suma. Si escriviu “Roll and cover” trobareu fantàstiques idees per treballar altres aspectes matemàtics i de llenguatge.  Nosaltres, en aquesta ocasió, hem adaptat aquest joc per treballar el nombre de síl·labes d’una paraula.

On el podeu utilitzar? : Nosaltres l’hem utilitzat als racons de llengua.

Nivell: Finals de P5, cicle inicial.

Nombre de jugadors: 2. Poden jugar 4 si feu equips de 2.

Material:

 • Fitxes de dos colors: Nosaltres les hem fet amb foam. Hem tallat quadrats de la mida de les caselles del taulell i hem col·locat imants adhesius, d’aquesta manera poden jugar col·locant el taulell sobre una superfície amb metall, ja sigui una pissarra magnètica o una safata de forn. L’objectiu d’imantar les fitxes és evitar que amb el moviment dels nens les fitxes es vagin movent de lloc, estalviant-nos alguna discussió. 😉
 • Tauler . Els dibuixos estan fets per David Ramirez.
 • Ruleta: per construir la ruleta només cal que la plastifiqueu i poseu un enquadernador dels més curts. Un cop feu això poseu un clip dins i ja teniu la ruleta. Una altra opció és que un dels companys aguanti un llapis al centre de la ruleta amb un un clip al mig. L’altre company el fa girar. Als alumnes els encanta així i d’aquesta manera s’ajuden. Una altra opció més és la d’adquirir fletxes giratòries. També podeu utilitzar un spinner, però alerta perquè si mouen l’spinner amb molta força triga molt a aturar-se.
 • Fitxa. 

Instruccions: El joc consisteix a tirar la ruleta i tapar la paraula que té el nombre de síl·labes que ha sortit a la ruleta. Si ja no queda cap imatge amb aquell número de síl·labes sense tapar, el jugador no pot tapar i el torn passa al següent jugador. El joc finalitza quan totes les imatges del tauler s’han cobert. Guanya el jugador que té més fitxes del seu color col·locades al tauler. Un cop ha finalitzat el joc, completen la fitxa de l’activitat.

Ja ens direu què tal us ha anat. Als nostres alumnes els agrada força! Esperem els vostres comentaris!

Aquest article ha estat publicat en Cicle Inicial, Consciència fonològica, Educació Infantil, Jocs, Llengua, Materials, Racons. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a PICA I TAPA, UN JOC SENZILL I DIVERTIT PER TREBALLAR LA CONSCIÈNCIA SIL·LÀBICA.

 1. Elena Iniesta Ferrandiz diu:

  M’encanta aquest material per a l’aula de reforç!!
  Gràcies per compartir!!

 2. Recursos ee diu:

  Gràcies! Esperem que et sigui útil!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *