CONSTRUCCIÓ D’UN JOC PER TREBALLAR ELS SINÒNIMS I ELS ANTÒNIMS: PIZZA BINGO!

Us presentem una activitat molt motivadora i al mateix temps educativa per tal de poder treballar els sinònims i els antònims amb els alumnes.

Es tracta de crear, ells mateixos, el seu propi joc de taula tal i com han fet els alumnes de 5è de l’Escola Pública Lluçanès de Prats de Lluçanès. Ells van idear i crear el joc de taula que van anomenar “PIZZA BINGO”  i que van decidir presentar al 4t Concurs Tísner de Jocs en Català. Es tracta d’un joc de Bingo una mica diferent ja que enlloc de números hi ha paraules sinònimes o bé antònimes, els taulers de jocs tenen forma d’esfera com les bases de les pizzes i, per completar una tauler cal convertir-se en cuiners i farcir les bases de diferents ingredients (porcions de pizza).

Per construir el joc podeu començar fent un llistat de parelles de paraules sinònimes i un altre de paraules antònimes. Cal que ho facin ells mateixos ja que farà que l’aprenentatge sigui molt més significatiu. Un cop realitzats aquests llistats es pot passar a construir el joc tal i com es mostra en el vídeo i en les instruccions que tot seguit us compartim.

Els alumnes s’ho van passar molt bé i van aprendre d’allò més en el procés d’elaboració!

El joc va guanyar el segon accèssit del 4t Concurs de Jocs Tísner!!!! El premi es va recollir a l’acte celebrat el passat 27 de maig de 2018 a l’Estació del Nord de Barcelona:

https://jocsijoguines.cat/concurs-tisner/5/4t-concurs-curs-2017-2018/guanyadors/

Us animem a fer ús del diccionari i de les eines TIC amb els vostres alumnes i elaborar vosaltres mateixos el vostre joc! Segur que en gaudiran moltíssim!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Materials i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *