LECTURA I COMPRENSIÓ AMB DITES DEL MES DE NOVEMBRE

A les escoles sovint relacionem la lectura, la comprensió i les dites amb els mesos de l’any.

Sobretot a Educació Infantil, a l’inici de cada mes, es treballa una dita que hi estigui relacionada combinant així la Llengua amb el Coneixement del Medi.

Buscant dites per treballar el mes de novembre se m’ha acudit elaborar una activitat amb l’objectiu de confegir 6 dites pintant del mateix color les dues parts que les composen i el dibuix que hi està relacionat.

Una manera senzilla i lúdica de treballar les dites que pot adaptar-se a altres mesos de l’any o bé crear un material més manipulatiu confegint les dites per mitjà de grups cooperatius o racons de treball. A continuació la fitxa de treball i el solucionari:

DITES TREBALLADES:

  • De novembre enllà, agafa la manta i no la deixis anar.
  • A primers de novembre, el teu foc ja pots encendre.
  • Quan el novembre ve, abriga’t bé.
  • Pel novembre castanyes i cargols amb banyes.
  • Novembre acabat, hivern començat.
  • Si no vols dormir arrupit, al novembre posa una manta al llit.

ATENCIÓ! A la nova versió del document (12 de novembre de 2013) s’ha esmenat una errada ortogràfica a la paraula “ABRIGA’T(gràcies David pel comentari).

Si apliqueu aquesta activitat amb els alumnes o en feu algun tipus d’adaptació, us animo a compartir-ho amb tots nosaltres per mitjà d’un COMENTARI. Bon mes de novembre!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Comprensió, Interdisciplinar, Lectura, Llengua, Materials, Tardor i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a LECTURA I COMPRENSIÓ AMB DITES DEL MES DE NOVEMBRE

  1. david de las heras diu:

    Hi ha una falta en el recurs. o em sembla a mi, posa agrigat i hauria de ser abrigat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *