LECTURA I COMPRENSIÓ D’INSTRUCCIONS SENZILLES

animals per pintarPer treballar la comprensió lectora d’instruccions senzilles he creat un model d’activitats a partir d’uns dibuixos per pintar.

Per començar, he escollit i guardat dibuixos que tinguessin força detalls de la web: http://www.colorearjunior.com/ (també hi podeu accedir clicant sobre el dibuix que acompanya aquest article extret de la web de dibuixos per pintar)

Seguidament, he adjuntat els dibuixos en un document on hi he escrit frases senzilles amb un seguit d’instruccions. L’objectiu és que l’alumne llegeixi les instruccions i pinti o bé completi els dibuixos.

La primera frase és el nom del personatge que, després, poden escriure a sota del dibuix.

A partir d’aquests exemples podeu crear altres materials semblants i així poder treballar la comprensió lectora de manera divertida i, el que és més important, assegurar-se la bona comprensió de les instruccions escrites.

MERCÈ PONS ha creat dues noves activitats seguint el mateix exemple ja que, segons ens ha explicat a través d’un correu, ha aplicat les activitats amb alumnes de primer i la valoració és molt positiva. MOLTES GRÀCIES Mercè pel teu missatge i per animar-te a compartir noves activitats compartint i construint junts!

Aquestes són les activitats que la Mercè ha compartit amb nosaltres (una bruixa i una castanyera):

Si elaboreu nous materials i ens els voleu fer arribar els afegiré amb molt de gust a les activitats proposades. Moltes gràcies!!!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Comprensió, Imatges, Lectura, Llengua, Materials i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a LECTURA I COMPRENSIÓ D’INSTRUCCIONS SENZILLES

 1. Mercè Sesé diu:

  Benvolguda Yolanda,

  Sóc mestra d’Educació Especial del’escola Baldiri Reixac de Barcelona. Fa dies que em miro i remiro aquest bloc i m’encanta… Avui m’he decidit a descarregar-me els materials de consciència fonològica i el trencaclosques de tardor.
  Tins moltes idees i m’invento constantment coses, però també tinc moltes mancances amb l’accés a les noves tecnologies i no sé com confeccionar material digital i enviar-lo. Em sap molt greu. T’admiro per la teva capacitat, intel·ligència, recursos i generositat en compartir-ho.
  Endavant!

 2. yroset diu:

  Hola Mercè,
  moltíssimes gràcies pel teu comentari i per explicar-nos quins materials t’has descarregat i la teva impressió sobre el bloc i els recursos que s’hi publiquen. El fet de tenir i actualitzar un bloc a la xarxa fa que perdem aquest contacte directe amb les persones que hi interactuen essent molt important la relació que s’estableix entre els comentaris com el teu.
  Segur que les teves idees són molt interessants i t’animo a compartir-les ja que, encara que no estiguin en format digital, poden ser útils a altres mestres a l’hora d’elaborar recursos i materials manipulatius que ajudin els seus alumnes.
  A mi m’encantarà compartir-los amb tu així és que, si ens vols enviar un correu amb les fotografies dels materials i una explicació, amb molt de gust els publicaré al bloc i els donaré a conèixer (yroset@xtec.cat).
  Gràcies per aquest feedback tant positiu.
  Molts ànims!!!
  Yolanda Roset.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *