COMPRENSIÓ AMB TEXTOS DELS ALUMNES

ESTER BERTRÁN a través d’un correu, m’ha donat a conèixer una forma diferent de treballar la lectura, la comprensió i d’altres continguts de llengua APROFITANT ELS MATEIXOS TEXTOS ELABORATS PELS ALUMNES A L’AULA que, segons l’Ester, a vegades no tenim massa presents i tendim a recórrer a contes tradicionals o narracions d’altres escriptors.

Incorporar activitats a través de textos elaborats pels mateixos alumnes pot ser també una activitat molt gratificant.

L’Ester planteja diferents tipus d’activitats:

  • Pensar i escriure el títol de cada redacció.
  • Omplir buits i buscar la paraula més adequada segons el context.
  • Realitzar activitats complementàries com buscar els noms comuns i els noms propis, trobar diferents categories gramaticals, dibuixar alguna escena important…
  • Llegir en veu alta les seves pròpies produccions o les dels seus companys/es.

A continuació, us presento el material de l’Ester amb els textos elaborats pels seus alumnes:

Però… com podem ajudar als alumnes a generar les seves pròpies històries i narracions?

La mateixa autora (l’ESTER BERTRÁN) ha creat un SUPORT VISUAL EN IMATGES per tal que els alumnes desenvolupin la seva imaginació i la seva creativitat lingüística i donar-los un reforç per generar les seves pròpies històries i narracions. L’Ester també ens recorda la importància de l’expressió oral abans de començar a escriure.

El material de l’Ester consta de 7 làmines per confegir 7 històries diferents a partir d’imatges que poden representar protagonistes, personatges secundaris i altres elements que poden aparèixer en una història.

Les imatges que ens proposa l’Ester són les següents:

Gràcies Ester per compartir aquest material tan complet!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Comprensió, Escriptura, Lectura, Llengua, Materials i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a COMPRENSIÓ AMB TEXTOS DELS ALUMNES

  1. marta diu:

    Moltes gràcies per compartir els materials!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *