COMPRENSIÓ AMB LA CASA: CADA COSA AL SEU LLOC

Acabo d’elaborar i aplicar amb els alumnes de 1r de Cicle Inicial un material penso que molt útil per treballar la lectura i al mateix temps la comprensió i altres conceptes (sobre, sota, davant, darrera, dins, fora…).

Es tracta que els alumnes col·loquin tot un seguit d’objectes, animals o persones al lloc que li correspongui segons una sèrie d’instruccions presentades a nivell escrit.

El material consta de dues làmines amb dos dibuixos (l’exterior i l’interior d’una casa), les imatges d’objectes, animals o persones que l’alumne haurà d’anar col·locant al lloc oportú a mesura que vagi llegint les indicacions i les frases que l’alumne haurà de llegir. Segons el lloc on hagin d’estar situats els objectes caldrà fer ús del dibuix de la casa de fora o bé la imatge on es vegi la casa per dins.

He plastificat el material per tal que els alumnes el puguin utilitzar la quantiat de vegades que desitgin i resulti un recurs fàcilment manipulable. També es pot fotocopiar en blanc i negre i utilitzar-lo com a fitxa de treball individual (enganxant les imatges) o com a material per racons de treball. En fi, un munt de possibilitats segons els objectius educatius que perseguim.

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Comprensió, conceptes, Lectura, Matemàtiques, Vocabulari i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a COMPRENSIÓ AMB LA CASA: CADA COSA AL SEU LLOC

  1. Caterina diu:

    gràcies! M’agrada molt el teu blog.

  2. Judit diu:

    Bona tarda i felicitats per aquest magnífic blog!
    M’agradaria poder-me descarregar aquesta activitat perquè com totes són fantàstiques. Moltíssimes gràcies per compartir!!

    Judit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *