COMPLETAR UN POEMA: “EL GAT”

Us presento un nou material relacionat amb la lectura, la comprensió lectora i la consciència fonològica (la rima) on l’alumne ha de completar un bonic poema titulat “EL GAT” amb les paraules adequades de manera que el text tingui sentit.

En aquest cas, he decidit que les paraules estiguessin escrites al final del poema de manera que l’alumne hagués d’escollir la que s’adequa millor al final de cada vers. Si voleu augmentar el grau de dificultat de l’activitat, podeu fer que els alumnes les hagin de descobrir per si mateixos. A continuació trobareu els materials amb dues versions: lletra d’impremta i lletra lligada:

El poema original està extret de la web d’una mestra de música i alhora fantàstica escriptora de contes: la MIREIA MUÑOZ. Per accedir directament al seu bloc titulat “+3” podeu clicar AQUÍ. En anteriors articles ja us havia recomanat la lectura dels seus relats, val molt la pena donar-hi un cop d’ull i endinsar-se en la màgia i la innosciència de les seves històries molt properes a les vivències dels nens i nenes.

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Comprensió, Escriptura, Lectura, Vocabulari i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 respostes a COMPLETAR UN POEMA: “EL GAT”

 1. Mireia diu:

  Moltes gràcies!, és tot un honor que els meus contes, poemes i cançons siguin utilitzats per a l’ensenyament dels nens i nenes. M’alegro que us facin tan bon servei.
  Mireia Muñoz.

 2. Hola! Sóc la Ester de Bcn. El meu nom complet és Ester Bertrán Guillén. L’ última vegada et vaig comentar que per Nadal segurament intentaria fer una activitat per poder compartir amb tots els mestres i ajudar-nos entre nosaltres la nostra tasca. Te l’ he penjat al teu faceebook pq no sabia com donar-t´’l. M’ agradaria que donessis alguna resposta i donessis un cop d’ ull al material presentat.
  Gràcies per tot

 3. Hola! Sóc la Ester de Bcn. El meu nom complet és ester Bertrán Guillén. L’ últim cop et vaig dir que per Nadal segurament el·laboraria un material per a compartir amb tots els mestres i ajudar la nostra tasca de dia a dia. Te l’ enviat per faceebook, m’ agradaria que em diguessis si el tens i que opines.
  Gràcies per tot

 4. yroset diu:

  Hola Ester,
  no sé ben bé on m’has fet arribar el material però pel facebook segur que no ho he rebut. Si no et fa res m’encantaria poder-ne gaudir així és que, si vols, me’l pots fer arribar al correu electrònic: yroset@xtec.cat, segur que així arriba correctament i així poder-te donar la meva més humil opinió.
  Gràcies a tu per comentar. Una abraçada, Yolanda.

 5. ester diu:

  Hola! Sóc la Ester de Bertrán. T’ ha arribat el material pel teu correu electrònic que em vas facilitar.
  Estic a l’ espera de la teva resposta.
  Gràcies

 6. yroset diu:

  Hola Ester, sí, m’ha arribat. Gràcies per compartir-lo! T’he respost a través del correu electrònic. Una abraçada.

 7. Hola Yolanda! No trobo la teva resposta, l’ has enviat al meu correu:
  http://www.e.bertran@escolashalom.com
  Què et sembla el material? Creus que és útil? Ja intentaré elaborar més activitats endavant.
  Gràcies companya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *