LECTURA I COMPRENSIÓ AMB PERSONATGES ANIMATS

Us mostro una activitat que he realitzat amb alumnes de Cicle Inicial com a reforç de lectura i comprensió per tal que la pogueu adaptar, modificar i ampliar segons els interessos dels vostres alumnes i a les seves necessitats.

En aquest cas, l’alumne ha de mirar atentament els dibuixos, llegir les frases i escriure, al costat de cadascuna d’elles el nombre o nombres corresponents a les imatges. Hi ha frases molt evidents i d’altres que cal pensar una miqueta per descobrir de qui i de quins personatges es tracta.

En aquest cas, us mostro dues activitats basades amb els personatges de CARS 2 i BOB ESPONJA:

En PEDRO ANTONIO FABREGA, gran col•laborador d’aquest bloc i mestre d’EE de l’escola Agnès Armengol de Sabadell, ens ha fet arribar la seva adaptació d’aquest material amb noves lectures i nous personatges i ha volgut compartir-ho amb tots nosaltres. Moltes gràcies Pedro!

Us convido a visitar aquest i altres recursos al BLOC d’en Pedro clicant AQUÍ.

ROSA TAVIRA em comenta, a través d’un correu, que fa 8 anys que treballa com a mestra d’Educació Especial a l’escola Josep Sol de Santa Coloma de Gramanet i sap el temps que comporta fer material adaptat per als nostres alunmes; per aquest motiu ha decidit compartir una nova versió de la fitxa de comprensió amb personatges animats afegint-hi més personatges de “BOB ESPONJA i una nova activitat amb els dibuixos de “CÓDIGO LYOCO“. Trobareu el material en dues versions (lletra d’impremta i lletra lligada) Milers de gràcies Rosa!

En BELÉN GARDEÑES MULLET mestra d’una escola de Balaguer ha elaborat una nova adaptació d’aquest material però amb una gran novetat: els alumnes no han de llegir les definicions sinó escriure ells mateixos les diferents pistes per endevinar els personatges. Segons Belén “quan ja ho han escrit s’intercanvien els papers, ho responen i després, el mateix que ha escrit les frases és el que fa la correcció en companyia del qui ho ha resolt”. Moltes gràcies Belén per aquesta gran aportació i per voler-la compartir amb tots nosaltres.
MATERIAL ELABORAT PER BELÉN:

M’encantaria rebre la vostra opinió sobre aquest recurs i seria molt “xulo” ampliar el nombre d’activitats d’aquest estil així és que, si adapteu l’activitat amb nous personatges i ho voleu compartir, m’ho podeu fer arribar a través del correu electrònic. Moltes gràcies per avançat.

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Comprensió, Lectura, Llengua, Materials, Vocabulari i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a LECTURA I COMPRENSIÓ AMB PERSONATGES ANIMATS

 1. Marta diu:

  Ostres! Trobo que és un material molt xulo i segur que els alumnes se sentiran molt motivats. Amb el teu permís, me’l descarregaré i el faré servir a l’aula. Moltíssimes gràcies!

 2. yroset diu:

  Moltes gràcies Marta per dedicar una mica del teu temps a escriure aquest comentari. S’agraeixen moltíssim les teves paraules. Endavant i, si vols, ja ens faràs saber la reacció dels teus alumnes davant l’activitat proposada i… si l’adaptes i ens ho vols comunicar, ja saps on trobar-nos!
  Milers de gràcies a tu també per comentar!

 3. Imma diu:

  Hola Yolanda, m’ha encantat aquesta activitat però als nens encara més. Et volia demanar si em podries enviar l’arxiu en format .doc per a poder fer adaptacions (lletra de pal) i ampliar. Després te’ls enviaré. Gràcies

 4. yroset diu:

  Hola Imma,
  en aquests moments no disposo de l’arxiu en word per poder-te’l fer arribar ja que, crec recordar que vaig guardar-los als ordinadors de l’escola. Tan aviat com el pugui recuperar, te’l passo en format word sense cap problema al teu correu electrònic.
  Gràcies per comentar!

 5. yroset diu:

  Hola de nou Imma,
  no sé què m’ha passat però no he pogut recuperar el document word sobre aquest material que em demanes. Hauràs de modificar-lo de nou amb l’ordinador però pots aprofitar tranquil·lament les imatges.
  Em sap greu. Si mai puc ajudar-te en qualsevol altre cosa que necessitis, jo encantada!
  Fins aviat,
  Yolanda Roset.

 6. Júlia diu:

  Aquests materials estan molt bé. Segur que em serviran per fer la classe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *