ADAPTACIONS DE CONTES

En LLUÍS ENRIC SABATER CORTÉS de l’escola Mare de Déu del Roser de Barcelona ha volgut a col·laborar amb nosaltres aportant un material molt interessant: l’adaptació d’un conte titulat “L’ARANYA MARIONA“.

mar-contesEn Lluís ens explica que el conte original l’ha trobat a la web “UNA MAR DE CONTES(també hi podeu accedir clicant sobre la imatge). En aquesta web hi podem trobar tot tipus de contes classificats en diferents categories: contes clàssics, contes dels lectors, contes en vers, faules d’Isop, cançons…

D’entre tots els contes que ens ofereix la pàgina ha escollit “L’aranya Mariona” i ha decidit adaptar-lo per tal de poder-lo treballar amb alumnes de 2n de Cicle Inicial. Segons en Lluís l’ha adaptat a nivell de vocabulari, n’ha canviat la grandària de la lletra, l’ha il·lustrat amb imatges de suport i n’ha suavitzat algunes expressions.

Una gran feina i un bon exemple de com adaptar un text que podem trobar a la xarxa a les característiques, motivacions i interessos dels nostres alumnes. Us animo a continuar la feina d’en Lluís i adaptar les pròpies lectures abans de treballar-les amb els vostres alumnes. Gràcies Lluís!

A continuació us deixo amb el seu fantàstic treball per tal que també pugui ser útil a tots els visitants.

Avui dia 1 de juny en Lluís m’ha fet arribar una nova adaptació d’un conte titulatGENIUS, EL RATOLÍ D’ORDINADOR” la font original del qual torna a ser la web “Una mar de contes“. En Lluís també el vol compartir amb nosaltres o sigui que… aquí el teniu i, novament, moltes gràcies!:

Ja sabeu que, si en feu ús, si us agrada la feina que ha realitzat en Lluís, si valoreu el fet que l’hagi volgut compartir de manera totalment altruïsta… o simplement voleu mostrar la vostra opinió, ho podem fer deixant un COMENTARI.

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Adaptacions, Lectura, Llengua, Materials i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a ADAPTACIONS DE CONTES

 1. alba diu:

  gràcies Lluis!!!!!
  Yolanda no em puc baixar el document.

 2. yroset diu:

  Bon dia Alba!
  Gràcies pel teu comentari. Tens raó; m’he mirat bé el document i he vist que l’havia editat de manera que només el pogués descarregar i imprimir jo de manera que no era un document públic. N’he canviat les opcions i ara em sembla que no hi tindràs cap problema. Gràcies per fer-m’ho saber. Gràcies també per agraïr el seu treball a en Lluís.
  Una abraçada. Seguirem en contacte.

 3. yroset diu:

  Moltíssimes gràcies Lluís. M’encanta el conte del ratolí de l’ordinador ja que és original, divertit, motivador i està molt ben adaptat i il·lustrat.
  Gràcies per la teva tasca i per voler-la compartir amb tots nosaltres.
  T’animo a seguir participant doncs ja formes part important de la vida d’aquest bloc que tant estimo.
  Una abraçada moooolt forta!!!
  Yolanda Roset
  PD: espero que la gent s’animi a fer comentaris doncs t’ho mereixes moltíssim i t’ho devem!

 4. Natalia diu:

  Jo ni tan sols puc visualitzar els documents…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *