COM EM SENTO? TREBALLEM LES EMOCIONS

Avui he treballat amb un alumne molt especial. Amb ell estem fent activitats d’intel·ligència emocional i hem realitzat un treball encaminat a treballar les pròpies emocions en funció de situacions de la vida quotidiana.

emocions21D’aquesta manera, davant de l’ordinador, hem creat una taula on, per una banda, hem anat descrivint, entre tots dos, situacions pròpies de la vida diària del nen i, a la part horitzontal, el nom de diferents emocions i sentiments.
El nom d’aquestes emocions l’hem deduït de l’anàlisi de diferents expressions facials i corporals de tot un seguit d’imatges.
Un cop creada la taula, l’alumne havia de descobrir l’emoció corresponent a cada situació i l’havia de buscar d’entre un seguit de fotografies presentades. L’activitat l’hem realitzat amb el mateix ordinador copiant i enganxat les imatges al lloc corresponent ja que li encanta la informàtica i li resulta una font més de motivació.

L’activitat es valora de manera molt positiva ja que l’alumne ha sigut capaç de descobrir, amb l’ajut de la mestra, les pròpies emocions i sentiments. Les situacions partien del seu dia a dia i això l’ha ajudat molt a relacionar-ho amb els seus propis sentiments. A destacar el fet que el nen ha manifestat que una mateixa situació podia provocar dues situacions diferents.

A continuació us presento el treball final elaborat amb el meu alumne i les imatges que hem utilitzat per portar a terme tant l’activitat de descobrir el nom de les emocions com el treball posterior. Aquestes imatges ja havien estat presentades en aquest mateix bloc però us les torno a presentar pel lligam que tenen amb aquesta activitat en concret.
TREBALL DE L’ALUMNE

IMATGES UTILITZADES (extretes del buscador “google”). En podeu trobar més clicant sobre l’etiqueta “emocions” de la barra lateral d’aquest mateix bloc.Recordeu que podeu donar-nos a conèixer les vostres impressions sobre aquest i altres materials presentats a través dels vostres COMENTARIS.Qualsevol aportació serà molt benvinguda.
(Procedència de la imatges que acompanya aquest article: cliqueu AQUÍ)

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Emocions, Imatges, Materials i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a COM EM SENTO? TREBALLEM LES EMOCIONS

 1. Yolanda ya te he dado mi enhorabuena por tu gran premio. Y quiero contribuir un poquito a tu alegría. Por eso yo te doy otro, aunque pequeñito. Pásate por mi blog y recógelo.
  Un besazo y no me perderé detalle de la entrega de premios.

 2. yroset diu:

  Muchísimas gracias María José por tus palabras y por tu premio! la alegría es aún más grande si cabe. Un besazo enorme para ti tambien y piensa que en un rinconcito de mi corazón estará tu gran y entreñable blog. No tengo palabras para describir lo que siente. Muchísimas gracias y enhorabuena tambien por tu tarea en actualitzar y enriquecer tu blog. Un beso muy, muy grande!!!

 3. Robert diu:

  enhorabona pel premi, no coneixia el teu bloc que a partir d’ara ja és a la categoria de favoritos….treballo a la biblioteca Joan Triadú de Vic i faig clubs de lectura també per gent amb necessitats especials,…faig servir els materials de lectura facil editats per castellnou que segur coneixes, de nou et felicito i segeuix amb aquesta tasca tan útil per tothom…

 4. yroset diu:

  Gràcies Robert per doble motiu: per les felicitacions i per escriure aquest comentari fent la teva aportació sobre un material que ens pot ser molt útil per treballar la diversitat.
  M’ha agradat molt saber de tu i de la teva feina ja que tens experiència en aquest camp de la lectura i de ben segur que ens pot aconsellar i donar a conèixer la teva opinió sobre materials, recursos, estratègies que puguin ajudar al nostre alumnat.
  Havia sentit parlar d’aquests materials de lectura fàcil però no els he tingut mai a les mans. He mirat la web de Castellnou i m’interessaria saber a veure si has treballat amb el material “Accents” i “Mosaic” que presenten lectures i activitats de comprensó o bé treballes amb altres materials. Ens podries donar la teva opinió? ens podries aconsellar sobre aquests materials, els destinataris, el seu ús pedagògic… Moltes gràcies de nou i felicitats per la teva tasca al club de lectura que de ben segur deu ser molt enriquidora. El fet de crear un grup de lectura amb gent amb necessitats especials diu molt de vosaltres i de la vostra tasca.
  Seguim en contacte! Una abraçada, Yolanda Roset.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *