BINGO: PARAULES D’UNA SÍL·LABA

Aquests dies he estat iniciant l’ensenyament de la lectura amb una alumna de P5 amb dificultats específiques.

Després de treballar les vocals i algunes consonants, he decidit començar a treballar la lectura de paraules i amb aquest objectiu he elaborat un material que penso que pot arribar a ser útil i motivador per iniciar als alumnes a la lectura.

Es tracta d’un Bingo on hi apareixen imatges i paraules d’una síl·laba amb tres tipus de combinacions:

Vocal + Consonant (VC)

Consonant + Vocal (CV)

Consonant + Vocal + Consonant (CVC)

Des d’aquí us podeu descarregar en format word els cartronets amb les imatges i les targetes amb les paraules escrites en lletra majúscula.

Com us podeu imaginar, aquest material permet múltiples adaptacions ja que depenent de com es prepara es poden treballar altres objectius: associar dibuix i paraula, adquirir nou vocabulari, fer un dictat mut (els alumnes han d’escriure el nom de les imatges)…

Si trobeu que aquest material és interessant per aplicar amb els vostres alumnes, si ja l’heu treballat i ens voleu fer arribar la vostra opinió, si us l’heu descarregat i l’heu imprès per treballar-hi… ens ho podeu comunicar a través d’un COMENTARI. Gràcies!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Consciència fonològica, Jocs, Lectura, Materials, Ortografia i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

14 respostes a BINGO: PARAULES D’UNA SÍL·LABA

 1. Núria diu:

  Molt interessant Yolanda!! Gràcies! Ho faré servir…

 2. Imma diu:

  Hola Yolanda!
  Sóc mestra d’Educació Especial i seguidora del teu bloc. Utilitzo molt el teu material. Gràcies per compartir la teva feina amb els que no som tan hàbils.

 3. yroset diu:

  Hola Imma!
  Gràcies per ser tan bona seguidora i per dedicar una part del teu temps a escriure aquest comentari. De ben segur que vosaltres també podeu aportar-hi moltes coses així que ja ho sabeu, si mai us animeu, aquest pot també ben ser el vostre espai!
  Una abraçada, Yolanda.

 4. ENHORABUENAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! HAS GANADO LA PEONZA DORADA DE EDUBLOGS!!!!!!!!!!! PREMIO MUY MERECIDO. YO NO HE GANADO, OTRO AÑO SERA… UN BESOTE GUAPAAAAAAAA

 5. yroset diu:

  Gràcias Eugenia!!! Como siempre al pie del cañón con las últimas noticias! Te agradezco muchísimo tu comentario. Sigue trabajando pues tu blog es realmente fantástico y ayuda a muchísima gente!
  Te apoyaré para el próximo año!
  Lo mejor de este premio: haberte conocido y haber compartido momentos tan especiales como este.
  Un abrazo muy, muy fuerte!!! SEGUIREMOS EN CONTACTE. UN BESOTE MUY, MUY GRANDE!!!

 6. No sé yo si el año que viene me presentaré, me he quedado un poquito chafada, sinceramente, pensaba que estaríamos las dos como finalistas y que te iba a conocer en Madrid, jeje, porque viendo los demás blogs que se han llevado algún premio en nuestra categoría…, menos mal que al menos tú te has llevado la peonza dorada, en fin, no sé cómo evalúa el jurado, tampoco veo bien las categorías, al igual que hay una categoría de profes de educacion infantil también tendría que existir una de educación especial, pero… Enhorabuena, un besote muy grande, un premio bien merecido, sigue así!!!!!!!!

 7. yroset diu:

  A mi tambien me hubiera encantado conocerte en Madrid ya que pensaba que tu blog y tu trabajo se lo merecían con creces! Te animo a participar el año que viene ya que tendrás mi más sincero apoyo y, desde hace varios meses, una seguidora incondicional.
  Quedate con el cariño de la gente que te sigues, a quien ayudas y con quien tanto compartes desde tu espacio. Un besote muy, muy grande desde Cataluña. Seguiremos en contacto aunque sea en la distancia pues te mereces toda mi admiración!
  Ánimos, suerte y… a seguir trabajando!!! Un aplauso muy y muy fuerte por tu trabajo; seguro que las palabras que dedique en la recepción del premio iran dirigidas tambien a todas las personas que, como tu, han entrado en mi vida y en la vida de mi blog. Enhorabuena Eugenia, para mi eres una auténtica ganadora (y no lo digo por decir!)

 8. Rosa diu:

  Hola Yolanda,
  Sóc una mestra d’educació especial de Tarragona i només et vull FELICITAR pel blog i donar-te MIL GRÀCIES per la feina que fas. La teva feina ens facilita moltíssim el dia a dia i, a més, també estimula la nostra creativitat.

  Un cop més GRÀCIESSSSSSSSSSSSSS

 9. yroset diu:

  Hola Rosa,
  gràcies per presentar-te i per les felicitacions que aprofito per fer extensives a tota la gent que, de manera totalment desinteressada també comparteix els seus recursos i materials ja sigui a través d’aquest bloc o a través d’altres blocs personals.
  M’alegra saber que us estimula la creativitat; creu-me que a mi també em passa.
  Un cop més…. gràcies també a vosaltres!

 10. Jessica diu:

  Hola Yolanda, estic treballant amb una nena de 7 anys que té moltes dificultats alhora d’aprendre significativament a llegir paraules (amb la seva totalitat de lletres) i comprendre el seu significat. Busco materials innovadors com una boja i les teves propostes em semblen molt atractives. Crec que em serviran molt per a tornar a reforçar la base fonetico-linguistica de la nena d’una forma lúdica. Moltíssimes gràcies!

 11. yroset diu:

  Hola Jessica,
  moltes gràcies per comentar i per les teves paraules sobre el bloc i els materials.
  Espero que trobis tot aquell material i recursos que t’ajudin a saber com atendre les dificultats de la teva alumna de 7 anys i que, a més a més, ho pugui fer de forma lúdia i motivadora.
  Amb aquest tipus de comentaris m’animeu a continuar ja que veig que realment arriben a les vostres aules i als vostres alumnes; això per mi és una gran recompensa!
  Fins aviat i gràcies de nou per comentar!
  Yolanda.

 12. pilar diu:

  Soc mestra d´educació especial i una fan d´este bloc. Agraisc a totes les que compartiu aquest material, en les mestres que no som tan creatives i habilidoses.
  Moltes gràcies!!!!!

 13. Dolors diu:

  Hola!

  Felicitats pel reconeixement d’aquest premi. Sobretot perquè ha fet que d’altres mestres coneguem el bloc i en poguem fer un bon ús.
  Avui hi he entrat per primera vegada i ja he trobat diverses propostes super interessants. merci per la teva tasca!

 14. marta diu:

  no trobo per poder descarregar el document word amb les fitxes. gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *