TIRES DE FONEMES PER A LA LECTURA

Després de rebre els vostres comentaris de suport al material “Tires de síl·labes” he decidit adaptar-lo i elaborar les “TIRES DE FONEMES” on l’alumne ha de formar les paraules corresponents a una sèrie de dibuixos ordenant correctament els seus fonemes.

Us presento, doncs, un material per treballar vocabulari relacionat amb les fruites i les verdures amb les imatges de l’article  “Consciència fonèmica: les fruites” i utilitzant com a plantilla el recurs “Comptar fonemes“, tots dos elaborats personalment i publicats en aquest bloc.

Seguint el model de les “Tires de síl·labes” trobareu les tires amb els diferents fonemes, la corresponent fitxa amb les imatges de les fruites i verdures i la plantilla corresponent. En aquest cas he realitzat una plantilla de fins a 7 grafemes però es podria ampliar enganxant un model rera l’altre i aprofitar-la per a realitzar altres i noves activitats.

Una altra novetat important és el fet de deixar espais de color gris, sense cap grafia ja que així, l‘alumne, no ha d’anar traient i posant les tires; les pot tenir totes dins de la plantilla i, simplement, afegir un espai de color gris si la paraula no arriba a tenir les 7 grafies.

Espero que us sigui útil i, ja sabeu, si algú s’anima a preparar noves activitats; tot material serà molt ben rebut i compartit!

PLANTILLA PER A UTILITZAR LES TIRES DE FONEMES:

Recordeu que per baixar-vos o imprimir els documents; cal que primer us hagueu registrat a “Calaméo“.
Per a qualsevol consulta i/o aclariment, dubte… sobre aquest i altres materials, ja sabeu que podeu comptar amb mi escrivint un comentari. Moltes gràcies!
Si el que voleu, és rebre aquest material en format WORD només m’ho heu de demanar.

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Consciència fonològica, Escriptura, Lectura, Materials i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

9 respostes a TIRES DE FONEMES PER A LA LECTURA

 1. Isabel diu:

  Hola, acabe de descobrir el teu blog i m’ha encantat. Jo sóc mestra d’Educació Infantil i crec que podria adaptar algun dels teus materials per a la meua aula (encara que aquest curs estic d’excedència). Podries enviar-me les tires de fonemes i de síl.labes en word per si puc passar-ho a majúscula? Moltes gràcies!

 2. yroset diu:

  Hola Isabel, ja està fet! Vinga, segueix participant i enviant comentaris ja que això és el què fa créixer el bloc. Espero que el material et sigui útil així com també espero continuar mantenint el vostre suport!!! Gràcies reina i fins aviat!
  Una abraçada molt forta. Yolanda Roset

 3. Natalia diu:

  Hola Yolanda,
  acabo d’anar a parar per casualitat a la teva pàgina i m’ha agradat molt. La idea de les tires de fonemes i síl·labes per formar paraules l’he trobat genial.
  Que em podries passar aquest material en format Word.
  Moltes gràcies,
  natàlia

 4. yroset diu:

  Hola Natalia,
  m’alegra tenir-te com a seguidora i que t’hagi agradat el material de les tires de fonemes i síl·labes. Espero seguir en contacte i que aquest sigui el principi d’una comunicació conjunta on poguem comentar, reflexionar, recomanar i compartir materials, recursos… Gràcies i fins aviat.
  T’ho envio per correu electrònic, ok?
  Ja em diràs si ho has rebut correctament.
  Una abraçada,
  Yolanda Roset

 5. Caty Bel diu:

  Hola Yolanda,
  l’equip de suport de la meva escola em va recomanar el teu blog i la veritat que és fantàstic.
  Sóc mestra d’educació infantil i m’interessaria molt tenir el material de tires de fonemes i sil.labes en word per adaptar-ho a la lletra de pal pel proper curs.
  Moltes gràcies per endavant!!
  Caty Bel

 6. yroset diu:

  Hola Caty Bel,
  perdona el retard en la resposta. Em sap greu però he estat fora de vacances durant una setmana i el final de curs ha sigut d’allò més mogut. Però… tot arriba, així que ara mateix t’envio el material que em demanes via correu electrònic. Espero que t’arribi correctament. Ja em diràs!
  Una abraçada molt forta i… moltes gràcies per deixar el teu comentari. Espero seguim en contacte.
  Fins ben aviat,
  Yolanda Roset

 7. MONTSE diu:

  HOLA YOLANDA,
  HE VIST EL TEU MATERIAL I LA VERITAT ES QUE HE DE FELICITAR-TE, PER TOTA LA FEINA DE FAS I TAMBÉ PER PODER-LA COMPARTIR. M’AGRADARIA REBRE LES TIRES DE FONEMES A VORD, DONCS M’ANIRIA BÉ PER TAL DE MODIFICAR LA LLETRA.
  GRÀCIES

 8. Cristina diu:

  Hola Yolanda,

  Acabo de trobar aquest material de les tires de fonemes i sil.labes i m’ha semblat molt xulo. Sóc MALL i la veritat és que el teu blog és molt útil, ens dóna moltes idees i el consultem sovint.

  He vist que et podem demanar aquestes tires en format word. Si fos possible t’ho agraïria i si al final aconsegueixo elaborar-ne d’altres les passaré també.

  Gràcies

  CRISTINA

 9. Cristina diu:

  Hola Yolanda,

  Ahir ja vaig rebre les tires de fonemes en format word i ara voia preguntar-te si també em poguessis enviar un model de les tires de síl·labes.

  Gràcies,

  CRISTINA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *