CONSCIÈNCIA FONÈMICA: LES FRUITES

Amb l’objectiu de treballar la consciència de fonema dins de les paraules, he preparat un material que, al mateix temps, permet treballar el vocabulari relacionat amb les fruites.

Amb l’ajut de la mestra, els alumnes han de descobrir el so que correspon a una determinada posició i pintar-ne la seva grafia.

Les nenes i els nens han de mirar la fruita i el número que l’acompanya. El número indica la posició del so. Així doncs, si al costat de la imatge del PLÀTAN hi ha el número 2, el so que ocupa aquesta posició és el so /L/. He considerat la grafia LL de LLIMONA com un sol so.Un cop s’ha descobert el so indicat, cal pintar-ne la seva grafia. Amb les grafies restants es forma el nom d’una altra fruita.

Es poden generar diversos exercicis a partir d’aquesta activitat com, per exemple, classificar les paraules segons el so inicial (veure el material que us presento a continuació), segons el nombre de síl·labes, segons el nombre de sons…
Consciencia Fonemica LES FRUITES

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Consciència fonològica, Lectura, Llengua, Materials, Vocabulari i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a CONSCIÈNCIA FONÈMICA: LES FRUITES

 1. Teresa diu:

  Gràcies novament pel material. Per cert jo he anat fent algunes cosetes, poc originals, però que m’ agradaria compartir. Com ho puc fer?

 2. yroset diu:

  Hola Teresa, gràcies a tu pel teu comentari i per voler compartir els materials que fas, segur que seran molt interessants i enriquidors. M’encantaria poder compartir-los amb tu així és que, si tu vols i et va bé, m’ho pots fer arribar per correu electrònic (la trobaràs a la capçalera del bloc).
  Si tens material manipulable i en vols fer fotografies també és una manera molt bona de compartir i oferir idees.
  Gràcies novament pel teu suport, la teva fidelitat i les teves ganes de compartir.
  Espero seguir en contacte. Saluacions,
  Yolanda Roset

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *