LES PARAULES BESSONES

Des de les Jornades de Creació de Materials per NEE un grup de mestres coordinats per Mercedes Rivera Perez i Lourdes Torres Montoliu va crear un seguit de materials per treballar un aspecte de la consciència fonològica (substitució o canvi de vocal o consonant).
Aquest material resulta molt útil per treballar amb nens i nenes de P5 i CI i/o amb alumnes amb dificultats concretes en la lectoescriptura.

El material consta de diferents apartats o models:
1- Un seguit d’activitats amb JClic per realitzar a través de l’ordinador amb 3 nivells de dificultat. Cliqueu sobre la imatge i escolliu l’opció “engega’l” o bé “instal·la’l a l’ordinador“:

concfono1

2. Una presentació amb Power Point on l’alumne ha de llegir i escollir la paraula correcta que va associada a un determinat dibuix. Cliqueu sobre la imatge per accedir-hi:

cons_fono_14jpg

3- Material descarregable i fotocopiable per tal de treballar en format paper com a suport i/o aprofundiment del treball realitzat amb l’ordinador. Es poden descarregar les fitxes en format PDF i/o WORD clicant sobre les següents imatge i, tot seguit, desplaçant-se fins al final de la pàgina:

imagen3 imagen4


Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Consciència fonològica, Materials i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a LES PARAULES BESSONES

 1. Núria Muns diu:

  Hola Yolanda,

  Cada dia al matí , després dels càrrecs treballem la consciència fonològica fent diferents activitats per tal que el treball sigui motivador. Una de les activitats que vaig realitzar, va ser les paraules bessones i els meus alumnes s’ho van passar i a van aprendre molt amb aquesta activitat.

 2. yroset diu:

  Gràcies novament Núria pel teu comentari. M’alegro que els alumnes aprenguessin molt, al cap i a la fi, tot el que fem va destinat a ells!
  Una abraçada,
  Yolanda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *