1. Apol·lo i Dafne

Un exemple clar d’un mite en que hi apareix aquesta transformació, és el mite d’Apol·lo i Dafne en que la jove acaba convertin-se en llorer per tal de que Apol·lo deixi d’assetjar-la.

APOLO Y DAFNE from oriol bosch vazquez on Vimeo.

Què et sembla aquesta adaptació teatral d’Apol·lo i Dafne que ens ha fet l’alumna de 1r de batxillerat Claudia Pérez?

Més referències mitològiques en l’art: Apol·lo i Dafne de Bernini

Recreacions del mite amb Mannequin challence, amb playmòbil

“A Dafne huyendo de Apolo” de Francisco de Quevedo

Apol·lo i Dafne de Rubén Darío

Apol·lo i Dafne en la literatura

Referents de Dafne

Quis quem amat?

Dafne, il·lustració d’Hèlia Saumell Gasull, 4tC. Institut Isaac Albéniz

Apol·lo i Dafne:

Escena final de l’òpera “Daphne” (1938) de Richard Strauss:

Les TransformACCIONS d’Ovidi Apol·lo repta Cupido per JOMA:

Apol·lo i Dafne en la música.

18 comentaris a “1. Apol·lo i Dafne

  • M’ha agradat els actors, els nens i la història. És un mite que representa la realitat,com Dafne escapa i es converteix en arbre perquè no la persegueixi mes Apol·el

  • Des del meu punt de vista penso que estan molt bé aquests vídeos perquè t’ajuden a entendre millor el mite a part hi ha imatges i persones que representen la història així que va molt bé perquè capten la teva atenció. La veritat m’ha agradat molt.

  • respresenta la realidad y hoy en dia no se transforman las personas pero si que es verdad que las chicas se escapan y se esconden por el agresor. Dafne representa a muchas chicas de hoy en dia

 1. Em sembla una historia molt interessant,aixó es un tema que actualment passa molt,en els videos es veu molt be la desesperació de Dafne i la obsesió d’Apolo,es veu que Apolo esta sota l’encantament de la fletxa de Cupido,es veu que Apolo esta boig per ella,en canvi ella no vol l’amor d’ell i es veu molt be la seva obsessió d’Apolo quan ella es transforma en arbre i ell li diu que com no pots la seva dona sera el seu arbre.

 2. Com conclusió d’aquest mite tenim que el arbre llorer es símbol de victrória i encara ho pranem com tal. De fet hem sorpen ja que no hi ha consentimen i interpretar-lo com victoria hem desagrada i més que encara pensem així. Jo no había escoltat parlar d’ell però crec que ho podrian interioritzar a les escoles de primaria per que els nenes entenguin la importancia del respecte i el consentiment .

 3. M’ha semblat que els vídeos representen, té una persepcio semblant a la realitat que vivim les dones avui dia. Com representa la desesperació i la por de Dafne i l’obsessió i ganes que té Apol·lo a la noia. Com a resultat ella es transforma en arbre com a manera per fugir d’ell.

 4. Això es una pintura del mite d’Apol·lo y Dafne, i jo coneixia aquest mite però no l’havia llegit del tot, m’ha semblat un mite per fer-hi una reflexió seria sobre l’assetgament.

 5. en el link que he possat explica dades sobre el mite i tenim una escultura molt representativa que s’explica tota sola amb la magia de l’art.

 6. En aquest video s’explica el mite amb dibuixos i una narració. El mite m’ha agradat, però m’ha posat nerviós en la part que Apolo persegueix a Dafne durant tant temps. M’ha agradat la idea de posar-se una corona de llaurer.

 7. És un dels mites que més m’ha agradat perquè a part que és interessant i emocionant, també explica i representa la realitat del que passa al dia a dia.
  Ja que tracta sobre Apol·lo el qual persegueix a Dafne, ella al final vol deixar de fugir així que es converteix en un arbre de llorer. Però tot i així Apol·lo no la deixa en pau.
  En el primer link que deixo explica una mica sobre que va el mite i algunes imatges. En el segon és un vídeo que explica amb imatges i música el mite. Fins hi tot és tan coneguda aquesta història que hi ha gent que ha fet cançons ja que d’alguna manera se sentien identificats o volien representar el mite. El tercer i quart link son dos exemples de cançons.
  https://www.wikiwand.com/es/Apolo_y_Dafne

 8. Aquesta història representa bastant bé la realitat que vivim les dones avui dia. Dafne es transforma en un arbre llorer per escapar del seu agresor, Apol·lo, que és una “metàfora” a les dones que escapen del seus agresors en el nostre món. No crec que hi hagi escoltat mai d’aquest mite però pot ser si s’ensenya a les escoles primaries els nois i les noies podrien aprendre sobre el consentiment des de ben petits.

 9. El mite, no es algo molt estrany, ja que encara hi ha homes que tenen aquella obssesió com la que Apol·lo te per Dafne. Ella arriba al punt d’haver de transformarse en arbre llorer. Crec que mai havia escoltat aquest mite pero dona molt que pensar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *