I tu, què en penses? T’ha agradat anar al teatre?

Hipsípila. Hospitalet de LLobregat

Salutació final. “Hipsípila” Hospirtalet de Llobregat

Arran de la nostra sortida d’avui dimarts al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat al XIX Festival de Teatre Grecollatí per veure Hipsípila del poeta tràgic grec Eurípides i El soldat fanfarró (Miles Gloriosus) de l’autor còmic llatí Plaute hem decidit fer dos qüestionaris Google, un relacionat amb la tragèdia grega i l’altre amb la comèdia llatina per copsar-ne l’opinió del públic assistent.

En el primer qüestionari podeu respondre aquelles preguntes relacionades amb Hipsípila:

 

Pel que fa a l‘altre qüestionari, trobareu preguntes relacionades amb el Miles Gloriosus de Plaute. Hem de dir que el Miles Gloriosus el coneixem prou bé, fa dos anys, a quart de l’ESO vàrem anar a Tarragona a veure-la i també, el passat 10 de febrer vàrem assistir a una conferència titulada: “Comicitat i realitat al Miles Gloriosus“, a càrrec del doctor Xavier Velaza Frías, professor de Filologia Llatina a la Universitat de Barcelona.

Pel que fa als resultats de les enquestes, la primera enquesta, que tracta d’Hipsípila, veiem que l’han respost unes 20 persones i en la primera pregunta ens han respost majoritàriament que s’havien llegit el llibre d’Hipsípila abans d’anar al teatre a veure l’obra representada. En la segona pregunta veiem com la gent ens ha respost que no hi ha hagut gaires variacions en la posada en escena de l’obra. I si n’hi ha hagut, han estat adequades. Destaca la bona interpretació de l’obra i també que és fidel a l’original. A molta gent li ha agradat l’obra però també ens diuen que com a tragèdia, els hi agrada també Medea. Més de la meitat sabíen que va arribar fragmentada i que va ser representada pel grup Komos amb anterioritat. Amb relació a l’obra en si, podem dir que la majoria de gent no creu en la seva culpabilitat i creuen que els jocs en honor del nen no són suficients.  Quant al deus ex machina podem dir que la meitat l’ha reconegut i l’altre no, nosaltres hem de dir que sí que el vam reconèixer, àdhuc li vam fer una fotografia que encapçala aquest article. Per acabar, podem dir que tots estan d’acord amb que anar al teatre és beneficiós per a la seva cultura.

En relació a la segona enquesta, que tracta del Soldat Fanfarró, podem dir que l’han respost unes 22 persones i veiem que han llegit el llibre abans d’anar al teatre. Troben que l’obra ha estat acceptable i que la interpretació podia haver estat millor. Destaca que és fidel a l’original i no s’han realitzat gaires variacions. No han llegit gaires obres de Plaute però els hi agrada l’obra dels Bessons. No han vist cap més obra representada però prefereixen veure comèdia, com aquesta, que un 75% la consideren còmica. Per acabar, també podem dir que tots estan d’acord amb que anar al teatre és beneficiós per a la cultura.

Ens ha agradat molt assistir altre cop avui al teatre Joventut d’Hospitalet de Llobregat i veure una tragèdia com Hipsípila representada pel grup Komos del IES Distrito Marítimo de València i una comèdia llatina com el Miles Gloriosus a càrrec del grup  IES Santa Eulàlia de l’Hospitalet de Llobregat.  T’ha agradat anar al teatre? Has gaudit més amb la tragèdia o amb la comèdia?

Volem donar les gràcies als organitzadors de Prósopon i als de Catalunya, i d’una manera molt especial a  Begoña Usobiaga i Carme Llitjós per apropar als joves com nosaltres el teatre clàssic fet per alumnes de la nostra edat.

Esperem la vostra col·laboració ja sigui en forma de comentari i/o responent els qüestionaris que tenen com a objectiu saber una mica l’opinió del públic i de tothom que hi vulgui participar pel que fa a aquestes grans obres d’aquests grans autors clàssics.

Elisa Moya i F. Xavier Gras

2n Batx. C Llatí i Grec

Aquest article s'ha publicat dins de Comèdia, General, Gènere dramàtic, Sortides, Tragèdia i etiquetat amb , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a I tu, què en penses? T’ha agradat anar al teatre?

 1. Diria, Elisa i Xavier, que ja us he vist aquest matí per Hospitalet fent aquests qüestionaris amb el mòbil. Ara ho entenc i m’agrada ben molt! Bé ja ens passareu els resultats!

 2. Xènia Serra diu:

  Salve!
  Les dues obres de teatre em van agradar bastant, encara que la que més va ser la tragèdia d’Hipsípila ja que els actors la van representar molt bé, encara que la comèdia de Miles gloriosus també em va fer passar una bona estona amb les frases i cançons que feien riure al públic.
  L’any passat ja vaig anar a aquest teatre a veure Medea i la comèdia dels bessons i també em van agradar molt i no estaria en contra de tornar-hi per veure alguna altre obra.

 3. Retroenllaç: Estructura de la tragedia Hipsipila | Literatura grega a escena

 4. irina diu:

  Xaipe!

  He de dir que anar al teatre és una oportunitat única de verue obres tan antigues i a vegades poc representades, com Hipsipila. La veritat és que em va agradar molt assistir a veure Hipsipila, així com el Soldat Fanfarró. Les dues obres van tenir el seu esforç i em van argadar força.

  Tot i així, Hipsipila em va agradar molt més, doncs a més de ser bastant fidel a l’obra original, estava molt ben representada. La noia que feia d’Hipsipila va fer un gran paper, com si fós una autèntica professional. Mentre que el Soldat fanfarró, tot i que no estava malament, no em va agradar tant com l’obra que vam anar a veure a Tarragona.

  Anar al teatre va ser una oportunitat que va merèixer la pena!!!!!!

 5. Zícora diu:

  Salve

  M’ho vaig passar molt bé a la sortida del teatre. Tot i que les dues obres van estar força bé, em va agradar molt més la tragèdia. Tots els actors, i sobretot la que feia d’Hipsípila, van interpretar els seus papers d’allò més bé, tot i sent alumnes de 2n de Batxillerat que també fan Grec i Llatí. La comèdia no em va agradar gens. Crec que no era molt fidel a l’obra i que hauria pogut estar millor.

  Vale

 6. I els resultats d’aquest formulari? Quan els tindrem?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *