Espai i temps a Antígona

En primer lloc, tractarem l’espai a Antígona. La història se situa a la ciutat de Tebes, a la regió de Beòcia, a Grècia. Concretament podem situar l’acció al voltant del palau del rei Creont i als afores de la ciutat, on hi restava el cos de Polinices i la tomba subterrània d’Antígona.

En segon lloc, tractarem el temps a Antígona. Podem dir que la tragèdia comença amb la sortida del sol però en realitat passen diversos dies entre el principi i el final de la història. En quant al temps històric, podem ambientar l’obra de Sòfocles en un temps mitològic i acrònic. Es tracta del regnat de Creont, germà de la reina Iocasta i oncle d’Antígona, Ismene, Etèocles i Polinices. Creont heretà el tron quan el seu cunyat, el rei Èdip va treure’s els ulls després de descobrir que la seva dona Iocasta també era la seva mare biològica. Creont seria el monarca fins que els dos bessons Etèocles i Polinices fossin majors d’edat i llavors s’alternarien el poder. Així va ser, però Etèocles es va negar a cedir el tron al seu germà i aquest últim atacà la ciutat amb un poderós exèrcit. Els dos bessons van morir en combat i Creont va quedar-se amb el tron.

Restes de Tebes

Restes de Cadmea, la principal ciutadella de Tebes.

Aquest article s'ha publicat dins de General, Mitologia, Tragèdia i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Espai i temps a Antígona

 1. Zícora diu:

  Salve!

  Molt bon article. De fet, segur que anirà molt bé als alumnes de Literatura Catalana quan tinguin que llegir l’Antígona de Salvador Espriu. Així d’aquesta manera podran complementar-lo amb els seus apunts.

  Vale!

 2. Javier diu:

  Gràcies per fer-nos el TR.
  Love you.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *