Españoles, ¿sois idiotas?

Hay un problema laboral del colectivo de controladores aéreos que afecta al 1,2% de la población española (600.000 personas) y casi todos saltáis como energúmenos pidiendo hasta el linchamiento de ese colectivo cuando el día anterior hacen otra reforma del sistema laboral más restrictiva, quitan los 420 euros de ayuda a 688.000 parados que están en la ruina y anuncian cambios drásticos a peor en la ley de pensiones que afectan al 80% de la población y nadie se indigna ni dice nada. ¿Sois idiotas?

Estáis pidiendo a gritos al Gobierno que se apliquen medidas que quitan el derecho a la baja laboral, a los permisos retribuidos y a las horas sindicales, sacar militares a la calle ¿sois idiotas?

Estáis leyendo que mintieron en los vuelos de la CIA, en el caso Couso, que González era la X del GAL, que gente del PP cobraba de la trama Gürtel, que hay políticos que cobran más de 230.000 euros al año, pero que nos cuestan más de 3 millones de euros, que la corrupción en la política no es excepción, sino norma, que ellos mismos se adjudican el derecho a cobrar la jubilación máxima con pocos años en las Cortes y a nosotros nos piden 40 de cotización, banqueros que consiguen del gobierno medidas duras contra los trabajadores y que tenían que estar en la cárcel por delitos demostrados de fraude fiscal y no decís nada, os quitan dinero para dárselo a esa gente que cobra cientos de miles de euros año, especula con nuestro dinero, defrauda a Hacienda y seguís callados ¿sois idiotas?

Tenéis una monarquía que se ha enriquecido en los últimos años, que apoya a los poderosos, a EEUU, a Marruecos y a todo lo que huela a poder o dinero, hereditaria como en la Edad Media ¿sois idiotas?

En Inglaterra o Francia o Italia o en Grecia o en otros países los trabajadores y los jóvenes se manifiestan hasta violentamente para defenderse de esas manipulaciones mientras en España no se mueve casi nadie ¿sois idiotas?

Consentís la censura en los medios de comunicación, la ley de partidos, la manipulación judicial, la tortura, la militarización de trabajadores sólo porque de momento no os afecta a vosotros ¿sois idiotas?

Sabéis quién es toda la gentuza de las revistas del corazón, futbolistas supermillonarios pero jamás escucháis a nadie como Saramago o Chomsky u otros mil intelectuales veraces y comprometidos con vuestros problemas ¿sois idiotas?

Si mucha gente responde sí, aún nos queda un poco de esperanza de conseguir acabar con la manipulación de los políticos y poderosos.

Si la mayoría contesta no, entonces estamos jodidos.

Jesús Sanz Astigarraga (Diario de Navarra)


5 comentaris a “Españoles, ¿sois idiotas?

 1. Ei, tot i haver penjat l’article vull comentar-lo jo mateixa. M’encanta!! Reflexa molt bé el que havia intentat dir al que havia penjat abans. Els nostres drets laborals com a treballadors se’ns veuen retallats dia a dia, les polítiques que esta adoptant el govern de ZP són patètiques, tornem a estar en risc d’haver de ser salvats com Irlanda, tenim problemes econòmics però continuem mantenint la Monarquia i sembla ser que s’idolatra ‘gent’ com la Belén Estéban, etc. mentre hi ha gent que comença a tenir seriosos problemes per arribar a final de mes. I ningú es queixa. I ningú fa res per a canviar les coses…. què està passant? Perquè les vagues són de la patètica duració d’un dia aquí i a França d’una setmana quan les mesures que es volen adoptar són molt més radicals aquí que allà?

  Dóna a pensar…

 2. Mercè, tu, com a individu, que faries ara mateix per reivindicar tot això?
  no sé,crec que no és tan fàcil sobreposar-se a tot el que està passant si la gent es queixa d’una en una. És fàcil dir, va uniu-vos! va queixeu-vos! va reaccioneu! però no es fa.
  Jo se que tu ho faries, però, saps perfectament que una, deu, trenta, cinquanta cent, persones… no fan res. Fins i tot no han servit de res totes les que van fer vaga el 29 de novembre ni tots els controladors aeris…
  Que més podem fer? vols dir que cambiarien gaire les coses amb fets com la vaga de França? A França ha canviat alguna cosa? (tampoc n’estic al cas eh…)
  No sé, la gent te por, i creu que ja està cómode, que un canvi pot fer trontollar-ho tot… pensa: ”home, podriem estar pitjor”,”abans estavem pitjor”, ”no ens podem queixar, hi ha llocs pitjors”.
  No sé, tot es torna del revés i per molt que intenti informar-me no entenc res… no puc estar de bàndol de uns o dels altres perque tots dos fan coses malament, uns per desorganitzats, corruptes o el que sigui, i altres per inútils que els agrada quedar-se com estan…
  I tu em deies aquest migdia que vols quedar-te aqui?
  Jo ho tinc molt clar, aquest país no va bé. No sé com acabarà, però no em pensaré quedar per veure-ho.
  PD: m’encanten les coses que penges!
  PD2: no he mirat si he fet gaires faltes d’ortografia, no em jutjeu, que ho he fet depressa i corrents xD

 3. Sí, em vull quedar aquí a Catalunya perquè crec que si les persones que creiem en el canvi no fem res per a canviar això… què ens queda?? La gent es conforma amb el que hi ha perquè hi ha algú que ho mou tot, no és així? Si arribés un moment en que NINGÚ volgués implicar-se… com funcionaria tot? És a dir, que no sé si m’explico (…xD)… si ningú volgués assumir el càrrec de governant, es desmuntaria tota l’organització social actual! És com el que ens va comentar l’Anna de què passaria si ningú anés a votar. No sé, jo trobo que hi ha mil maneres de fer coses: protestant, reivindicant, buscant el canvi que es necessita perquè si no ho fem nosaltres, qui ho farà? Hi ha mil plataformes que impulsen mil coses, hi ha associacions que busquen tal cosa, etc. La resposta civil sí que ha donat els seus fruits a vegades, no? Què va passar amb el cas del Prestige, la Guerra d’Irak, ara mateix a aquestes eleccions que s’ha fet fora a en Montilla…? A nivell més local, et posaré un exemple. L’alcalde del meu poble (tots ja sabeu on visc haha) volia tancar el Centre Cívic, i es van fer un piló d’accions per a que això no passés: les associacions del poble vam muntar un dia al carrer de mostrar l’importancia de la tasca social que teniem i que des de l’Ajuntament no se’ns valorava, en tant que el CC era el nostre centre neuràlgic com a associacions (ens reuniem tots allà). Vam aconseguir que no el tanquéssin… Si no haguéssim fet res, ara mateix no tindriem CC, ni on reunir-nos, ni el poble podria gaudir d’aquest espai! És un simple exemple i potser una mica anecdòtic, però suposo que entendràs el que vull dir…

 4. T’entenc perfectament, però fixat que, sense tenir en compte l’àmbit local (l’anècdota txa-txiwai xD) les altres han estat reivindicacion, o electorals o per temes que no eren extramadament ”difícils” o compromesos com la crisi, els retalls etc…
  suposo que en part tens raó en això de que si els que voleu el canvi marxeu qui quedarà, però trobo que ja fa molt de temps que un grup petit de gent ho intenta. Qui sap, potser si que creixerà i servirà, però no se… ho trobo tan idílic Mercè xD
  igualment quan he dit lo de marxar no em referia a que volia marxar d’aquí exclusivament per aquest motiu (ja saps que em mouen moltes ambicions xD) però esque aquest país té una pinta d’anar-se a pique… xD. A més, si almenys Catalunya no estigués tan unida a Espanya es podria salvar, no? pero buff…
  no sé si és perque com que tampoc estic bén enterada del món de la política, o perque encara sóc jove i sense experiència, que tot això ho veig molt distant…
  jopé.. (xD)

 5. Sí el país està com està, és per culpa de tots. Canviar les coses, es poden canviar. D’això no n’hem de tenir cap dubte. Però la pregunta és, hi estem disposats?
  La semana passada els controladors amb la vaga salvatge van demostrar el seu rebuig amb les mesures del govern, que no fan més que retallar el sou als treballadors (sens dubte els grans perjudicats amb la crisi) I van decidir fer-hi alguna cosa a canvi, perquè estaven cansats de negociacions que duraven mesos i que no arribaven enlloc… No pretenc justificar les seves accions, però hi si tothom tinguès “els collons” del què van fer aquests senyors. El que van fer va ser una manifestació en tota regla, i feia temps que no es veia a España mobilitzacions d’aquest tipus. Per què no ens movem nosaltres? Per què?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *