Josep Carreras

En homenatge al tenor Josep Carreras que avui ha anunciat la seva retirada dels escenaris, us proposem escoltar un capítol dedicat al tenor i que va ser emès dins del programa radiofònic “Històries d’òpera

Download link

El magnífic tenor Josep Carreras és el protagonista d’aquest capítol d'”Històries d’òpera”

Josep Carreras i Coll (Barcelona, 5 de desembre de 1946), més conegut com Josep Carreras o José Carreras, és un cantant d’òpera (tenor) català, reputat per a les seves interpretacions d’obres de Verdi i Puccini. El seu repertori inclou 60 rols operístics i més de 600 cançons (lieder) i àries. Carreras és també conegut pel seu treball humanitari com a president de la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia, que establia després de la seva pròpia recuperació de la malaltia el 1988.

“Històries d’òpera”és una emissió d’una hora de durada, durant la qual els seus dos presentadors, el Marcel Gorgori i el Roger Alier, comenten a manera de tertúlia distesa i amistosa, cinc grans moments de la història de l’òpera. Cadascun d’aquests fragments operístics té les característiques estètiques, ideològiques i musicals representatives dels cinc grans corrents artístics que, a grans trets, es poden distingir en la història d’un espectacle que, aquest any 2007, ha complert 400 anys: L’òpera. Els cinc fragments triats són diferents en cada capítol, però sempre s’emmarquen en els cinc grans corrents artístics esmentats.

+ info

Equip Edu3

Deixa un comentari