La dieta mediterrània i la tradició grega

Explica la llegenda que, a la Grècia antiga, quan els éssers humans van començar a agrupar-se en ciutats …

Atenea (Ἀθήνη), la deessa de la intel·ligència, es va aparèixer als ciutadans d’Atenes i els va dir:
– Sóc Atena (Ἀθήνη), adoram i un olivar sagrat beneirà la teva ciutat.

Atenea

Després, va arribar Posidó (Ποσειδῶν), déu del mar, i els va oferir una font d’aigua i va dir:
Sóc Posidó (Ποσειδῶν) adoram i el mar serà el teu amic.

Poseidó

Els atenesos van triar el regal d’Atenea (Ἀθήνη), que els va ensenyar a conrear l’olivera i obtenir-ne oli.

De la deessa Deméter (Δημήτηρ) van aprendre els grecs el cultiu del blat i del déu Dionís (Διώνυσος) el cultiu de vinya i l’obtenció del vi.

Demeter

La dieta mediterrània és el model dietètic molt antic basat en el règim alimentari dels països d’àmbit mediterrani. El seu origen està en la dieta alimentària dels grecs i romans i en el consum de tres productes fonamentals: PA , VI i OLI D’OLIVA.

Pa

Vi

Oli d’oliva

Es basa en:

– Frugalitat i moderació
– Varietat
– Consum d’aliments frescos i rics en fibra
– Ús de l’all i la ceba com a condiments
– Ús moderat de sal

Beneficis:

– Cor sa
– Dieta anticancerígena
– Alenteix el procés d’envelliment físic i psicològic
– Ment sana

“L’ésser humà està fet per viure en un medi ambient sa i pur, gaudint del sol i de la llum, de les plantes, dels arbres i del carrer, desbordant solidaritat i alegria”

Així que ja sabeu:
1. Menjar bé

Menjar sa

2. Fer esport

Esport

3. Descansar adequadament

Descansar

4. Somriu

Somriure

5. Sigues feliç

Felicitat

 

2 comentaris a “La dieta mediterrània i la tradició grega

  1. Retroenllaç: El fet de menjar carn | Menjar i beure a l'Antiga Grècia

  2. Retroenllaç: El que es menjava a Grècia envers el que menja el món | Menjar i beure a l'Antiga Grècia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *