Valoració personal

Realitzar aquest treball no ha sigut fàcil, ja que el tema no és molt ampli i no hi ha gaire informació a Internet. Per això nosaltres hem fet recerca en altres llocs, com ara diccionaris per saber les paraules en grec, llibres sobre la gastronomia de l’antiga Grècia, per tal de fer un resum de tots els aliments en la qual s’alimentaven els grecs, i també hem utilitzat pàgines web que estaven en anglès i les hem traduït per tal d’extreure més informació per al nostre treball de recerca.

Al principi no sabíem quin tema tractar, però com ens agrada molt el tema de la cuina, la nostra professora Margalida de grec i llatí, ens va comentar aquest tema poc tractat de la gastronomia. Com ens va semblar un tema molt interessant i original, ja que no existeix cap bloc sobre receptes de l’antiga Grècia, al final vam optar per fer-ho. A part ens va semblar molt bona idea la de realitzar-ho en forma de bloc, ja que és una manera molt més útil i dinàmica de trobar la informació. A més, també d’aquesta manera teníem l’oportunitat de penjar vídeos i donar a conèixer a la gent la nostra recerca sobre un tema curiós del qual la gent no en sabia gaires coses.

Amb aquest treball ens hem assabentat que la gent no està ben informada sobre el tema de la procedència dels aliments, ja que les enquestes no les han respost correctament en moltes de les preguntes. Tampoc tenien gaire idea sobre la gastronomia de l’antiga Grècia, sobre la manera en què menjaven, els utensilis que utilitzaven, els seus aliments principals, etc… Una de les nostres finalitats era aquesta, que la gent aprengués coses sobre els aliments que consumien els grecs i donar a conèixer la nostra pàgina web.

Algunes de les dificultats que hem tingut, ha sigut la manca d’informació que hi havia a la xarxa i la dificultat de trobar les paraules escrites en grec antic, ja que per començar, a Internet gairebé no hem trobat gaire informació, i la poca que hem trobat era en anglès i el grec a bé no hi era o estava transcrit i la nostra professora de grec insistia que s’havia de posar en grec antic. Hem hagut de recórrer a diccionaris i diccionaris, llibres i revistes i nosaltres abans només sabien anar a internet i sobretot a la wiquipèdia en català i castellà a buscar-la.

Una altra de les dificultats que hem tingut ha sigut hagut d’escoltar vídeos en anglès, entendre’ls i resumir tot el que s’esmentava en ells per tal de poder fer alguna de les nostres receptes.Aquesta dificultat ens ha fet prendre encara més consciència de la necessitat d’aprofundir en l’aprenentatge de la llengua anglesa.

Cal dir, que amb aquest treball hem après moltíssimes coses, a més d’aprendre a fer recerca i gestionar la nostra recerca i compartir-la en un bloc, com ara diferents formes de cuinar, receptes originals per cuinar qualsevol dia, que la nostra dieta del dia a dia està composta per aliments procedents de l’antiga Grècia, com s’alimentava la gent en l’antiguitat, els cuiners famosos d’aquella època, etc…

Finalment, hem de dir que ens ha agradat bastant realitzar aquest treball, ja que ha sigut una manera molt divertida de fer la nostra feina i tot i que ens ha costat bastant esforç completar el nostre treball, podem dir que ha valgut la pena i que ara ja tenim un bloc en català sobre la cuina antiga grega a la xarxa, fet que fins ara era inexistent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *