Els bolets

Els grecs van utilitzar nombroses denominacions específiques per a cada tipus de bolet.

Menjaven molts bolets, tot i que el seu consum era bastant perillós. La manera de consumir-los eren dessecats, crus, a la brasa o bullits.
Hi ha un tipus de fong subterrani, anomenat tòfona que era molt apreciat pels grecs antics, i se’ls menjaven frescos o torrats.

Tòfona.

L’alimentació vegetal era, originàriament la més coneguda pels pobles antics. Això va fer que hi hagués una tradició ben antiga que retia culte a una sèrie d’arbres (la seva primera alimentació): el castanyer, la figuera, l’olivera i encara alguns altres.

Castanyer.

Figuera.

Olivo

Olivera.

Les necessitats de la vida havien portat l’home, encara salvatge, a tastar tot tipus de vegetal. Després, els abusos d’una civilització més refinada van fer que degustés, encara que fos per ostentació, gairebé tots els aliments de la naturalesa animal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *