Hipòtesis

Els grecs s’alimentaven com s’alimenten avui en dia? Estudiant grec i tot el que està relacionat amb Grècia, ens hem interessat per la gastronomia grega i ens hem plantejat esbrinar com s’alimentaven els antics grecs i sí, malgrat el pas del temps i la incorporació de productes més elaborats i d’altres com el cafè, la xocolata o el tomàquet, encara podem trobar una empremta en l’alimentació dels grecs d’avui en dia.

Els grecs de l’antiga Grècia gaudien d’una alimentació basada en pocs aliments. Com a conseqüència de la poca tecnologia que tenien antigament, podríem deduir que els grecs només podrien accedir a una sèrie d’aliments molt bàsics i obtinguts per ells mateixos. Volem esbrinar si es troben en la dieta mediterrània i concretament en els seus tres aliments estrella: l’oli d’oliva, el blat i el vi.

Grècia, com ja sabem, és el bressol de tot el que tenim avui en dia, però també de la nostra alimentació? Podem dir que gràcies a la gastronomia grega hem pogut crear la nostra dieta mediterrània.

Agrada per igual el menjar de la Grècia actual respecte al de la Grècia antiga? La gent, generalment prefereix plats actuals, ja que estan acostumats a tastar aliments que coneixen, però el que no saben és que molts dels aliments que consumeixen el seu dia a dia provenen del món antic.

La gent està assabentada de la procedència dels aliments? Molts dels aliments que menjem el nostre dia a dia provenen de l’antiga Grècia, fet que molta gent desconeix.

Molts dels aliments que consumien antigament ara ja no es consumeixen, això vol dir que ens han deixat d’agradar? El fet que s’hagin perdut els costums de l’antiga Grècia no vol dir que hagin deixat d’agradar, sinó que amb la tecnologia s’han introduït nous ingredients i nous mètodes de cuina més sofisticats que li donen un cert toc de qualitat que agrada més.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *