Entre els grecs, el mot potón (ποτόν) denominava les begudes en general, en oposició als aliments sòlids.
La beguda més estesa era evidentment l’aigua. L’aigua mesclada amb el vi, d’una tonalitat rogenca també era important.
La feina quotidiana de les dones era anar a buscar l’aigua, normalment als pous o, sinó, a fonts on sempre broti i corri l’aigua i no estigui tèrbola. L’aigua es considerava com a nutritiva, ja que fa créixer els arbres i les plantes.

Aigua.
El estri habitual per beure era el esquifos, de fusta, de terra cuita o de metall.

Esquifos.
Des de ben antic, l’home ha consumit llet (γάλα). Segons els testimonis coneguts, la llet ha estat un dels principals elements de l’alimentació del pobles primitius.

Llet.
Es preparaven un gran nombre de begudes amb mel, amb cereals, amb vinagre, amb plantes aromàtiques, amb fruits, etc… A més, els antics no coneixien pas la destil·lació. Aquestes begudes eren barreges simples, i també hi havia begudes fermentades.
L’hidromel (ὑδρομέλι), era una beguda feta amb una part de mel i dues parts d’aigua, que s’exposava durant uns dies de sol. D’aspecte i de gust era molt semblant al vi.

Hidromel.
Amb mel i fruites, feren la melómeli (μελομέλι) i, amb peres i pomes, elaboraren una beguda molt semblant a la sidra. Una altra beguda era el melíkraton (μελίκρατον), fet amb mel i llet.
El vi era la beguda estrella dels grecs. Era vinificat en negre, en rosat i en blanc.

Vinyes.
El vi es prenia a la segona part dels banquets, després de menjar i mentre es conversava o es feia tertúlia. El vi a Grècia no es prenia sòl, sinó aromatitzat amb herbes, espècies, amb sal o mel i altres conservants. Era consumit generalment aigualit, ja que estava recomanat per a un ús corrent.
A Grècia, avui encara es beuen vins aromatitzats amb resina de pi, ja que es bevien a l’època clàssica.

Barrils de vi.
Sembla que la seva graduació alcohòlica era major que la de vi actual.

Estri per servir vi al banquet.
Un derivat molt important del vi va ser el vinagre, ja que s’utilitzava aviat per als escabetxos.

Vinagre.
El kykeon és un intermedi entre la beguda i l’aliment. Es tracta d’una beguda d’ordi afegida a l’aigua i amb herbes.