El que es menjava a Grècia envers el que menja el món

Podem veure gràficament com ha evolucionat els costums alimentaris dels últims 50 anys. El gràfic indica el consum segons sigui de cereals, fruita i verdura, carn i peix o sucre i greixos, entre d’altres.

Captura de pantalla 2014-12-08 a la(s) 18.39.28

Observem que Espanya i Grècia són els països més semblants en els costums alimentaris, ja que tots dos comparteixen la dieta mediterrània, formada per tres aliments bàsics, l’oli d’oliva com a greix essencial, el vi i el consum de cereals i pa, esdevenint el blat el producte bàsic per l’elaboració. Una característica que també podem destacar és que comparteixen el consum de verdures, llegums, fruites i peix en excés.

Captura de pantalla 2014-12-08 a la(s) 18.39.51Encara que no ho digui en el gràfic, no solament Espanya comparteix la mateixa dieta, sinó que els països com Portugal, el sud de França, Itàlia i Malta també es basen en la dieta Mediterrània. Aquests països gràcies al consum dels aliments bàsics de la dieta, tenen una taxa de mortalitat molt més baixa que als països del nord d’Europa i d’Estats Units, ja que està formada per productes saludables i rics en proteïnes i vitamines.

Veiem que en l’actualitat ha pujat el consum de carn i làctics arreu del món, mentre que s’ha reduït el de cereals, fruita i verdura, fet que provoca més malalties de la salut. Caldrà posar en pràctica les idees dels filòsofs grecs i no consumir tanta carn vermella!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *