Amphitrion

Amphitrion, una comèdia de Plaute, va ser representada a Barcelona al Teatre Gaudí per Producciones Imperdibles, una de les companyies amb més reconeixement recuperant clàssics.

plaute2 plaute3Aquesta comèdia tracta de Júpiter i Alcmena. L’esposa del general Amfitrió, és seduïda per Júpiter adoptant l’aspecte del seu marit. A Júpiter l’acompanya el déu Mercuri, disfressa del criat d’Amfitrió, Sosia. Júpiter passa la nit amb Alcmena mentre que Amfitrió desembarca d’una victoriosa expedició. Es troba acompanyat per Sosia, el seu esclau qui s’encamina a donar a la senyora la notícia del retorn del seu marit. El déu Mercuri impedeix que l’esclau Sosia els interrompi. Aleshores Mercuri li dóna una pallissa a Sosia, manifestant-li que l’esclau veritable és ell. Finalment, Júpiter s’acomiada d’Alcmena. Al cap de poc temps, Amfitrió qui no ha cregut la història que li ha explicat el seu esclau, arriba a casa seva. Aquesta situació produeix confusions i embolics entre els dos suplantadors, Júpiter i Mercuri, i els veritables personatges, el general Amfitrió i el seu criat Sosia.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s2GMTymNsPA[/youtube]

L’espectacle va tenir lloc del 1 al 12 d’octubre de 2014. Va ser representada en castellà i tenia una duració de 90 minuts.

Aquest article s'ha publicat dins de Comèdia llatina, General i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Amphitrion

  1. Retroenllaç: L’amor a la cartellera teatral de Barcelona | Cartellera de teatre clàssic a Barcelona

  2. Retroenllaç: Les obres clàssiques al Teatre Akadèmia | Cartellera de teatre clàssic a Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *