Timó d’Atenes

Timó d’Atenes, l’obra més problemàtica del gran dramaturg William Shakespeare, serà representada ben aviat a la Biblioteca de Catalunya amb direcció de David Selvas i protagonitzada per Julio Manrique. Aquesta representació inaugurarà el Festival Shakespeare d’enguany. L’obra tindrà lloc del 4 fins al 30 de novembre de 2014. A Premià de Mar es representarà a l’Espai l’Amistad el 20 de desembre. Aquí pots trobar la crítica a la premsa.

Les referències clàssiques en què es va bassar l’autor de l’obra són Vida d’Alcibíades de Plutarc i el diàleg de Llucià, Timó, el Misàntrop.

timo2Timó és un ciutadà ric i poderós, el centre de la vida social de la ciutat. Però per culpa d’una nefasta administració, tot li comença a anar malament; aleshores demana ajut als seus amics i aquests li giren l’esquena. En aquell moment, la seva generositat es converteix en ràbia i odi, no només cap a qui no l’ha ajudat, sinó també contra tota la societat. Decideix exiliar-se de la ciutat i viure al marge de tot i de tothom.

Però mentre regira el terra de la seva nova llar buscant menjar, troba un maletí ple d’or. La notícia de la seva inesperada riquesa arriba a oïdes dels seus antic amics, a qui els falta temps per anar a gaudir de la seva nova fortuna. Aquest cop però, Timó aprofitarà la ocasió per dir-los el que realment pensa d’ells i de la societat on viuen.

timodatenes

El Timó de Manrique és una obra radical que s’adapta als nous temps i malauradament encara té vigència la frase “ets el que vals, i si no tens res, no vals res”.


Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Timó d’Atenes

  1. Retroenllaç: Timó d’Atenes a meitat de preu! | Cartellera de teatre clàssic a Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *