Els homes són de Mart i les dones de Venus

El best-seller de John Gray Els homes són de Mart i les dones de Venus, que ha aconseguit 50 milions de lectors, ha arribat al Teatre Poliorama de Barcelona i és interpretat per l’actor Jordi Martínez. L’espectacle humorístic es basa en el llibre d’autoajuda, una obra igual d’instructiva, alhora que es gaudeix d’una estona divertidíssima. La representació teatral mostra els conflictes que es produeixen entre homes i dones a causa de les seves diferències, per això consideren que cadascú prové d’un planeta diferent! Però no tan sols es plantegen els problemes, també les possibles solucions.

14103333236450-0-680x276Pocs saben, però, que Els homes són de Mart i les dones de Venus amaga referents clàssics. L’argument de l’obra es basa en els problemes d’una relació sentimental, fent referència de manera indirecta al déu responsable de la luxúria, l’amor i el desig, Eros (en grec Ἔρως, amor), Cupido pels romans. Afrodita (en grec Ἀφροδίτη), la deessa de l’amor, la bellesa i la fecunditat, en la mitologia romana l’anomenaren Venus. El símbol que representa la feminitat es tracta del mirall de la deessa, mentre que el símbol masculí representa l’escut i la llança de Mart,  Ares (en grec Ἄρης) en la mitologia grega. Per això no és casualitat la relació del planeta Venus amb les dones i Mart amb els homes i que els dos déus fossin amants.

Un fragment de l’espectacle:
[youtube]http://youtu.be/sjspUytGQZM[/youtube]

L’opinió dels telespectadors:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fhWhKGePUZM[/youtube]

En Jordi Martínez a 8 al dia parlant sobre l’espectacle:

Aquest article s'ha publicat dins de General, Referències clàssiques indirectes i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Els homes són de Mart i les dones de Venus

  1. Retroenllaç: L’amor a la cartellera teatral de Barcelona | Cartellera de teatre clàssic a Barcelona

  2. Retroenllaç: La mitologia a la cartellera teatral de Barcelona | El fil del mite grec

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *