A RITME DE CANÇONS – CyBee

Cybee

El grup estava format per 4 membres, tots ells de Sant Feliu de Llobregat.

Nil Moliner Abellán (18 d’octubre 1992): Cantant i guitarra
Aleix Martí Martí (29 de juny de 1989): Cantant i baix
Marc Colomer Canyelles (16 de juny de 1991): Guitarra solista i cors
Jordi Vilaseca Martí (18 d’abril de 1989): Bateria i cors

CyBee va ser un grup de música que es va formar, l’octubre de 2005. Nil Moliner amb 12 anys, aleshores bateria d’un altre grup però ja amb habilitats com a cantant i guitarrista, va ser qui va proposar la idea de reunir-se amb Aleix Martí (baixista) i Jordi Vilaseca (bateria) per iniciar-se en el món de la música fent versions. La seva química personal i musical va donar com a resultat la proposta d’engegar un projecte musical en comú que va acabar de completar-se amb la incorporació de Marc Colomer com a guitarra solista.

El nom de CyBee no va sorgir fins al cap d’un temps. El perquè d’aquest nom tan peculiar encara segueix sent tot un misteri i, malgrat que ells mateixos han donat diverses explicacions en entrevistes quan se’ls ha preguntat pel tema, mai s’ha sabut ben bé quina història és la certa.
Primera etapa: Primers concerts
En aquesta primera etapa cantaven en castellà i anglès. Nil Moliner era el cantant principal i Aleix Martí cantava els temes en anglès. L’estil es podia classificar com a pop-rock.

Una de les característiques que més els destacava eren les nombroses harmonies que feien els dos cantants juntament amb la veu del guitarra solista Marc Colomer. A poc a poc van anar vestint més cançons amb aquest recurs, i fins i tot, en alguns temes, s’hi unia el mateix bateria Jordi Vilaseca.

Inicialment, els primers concerts van tenir lloc a la seva ciutat, Sant Feliu de Llobregat i, posteriorment, als pobles i ciutats dels voltants i en sales properes. Amb aquests concerts el grup aconseguia guanyar experiència sobre els escenaris i s’iniciava també en les primeres gravacions amateurs.

Segona etapa: El “CyBeeTour”
En aquest segona etapa, el grup, que comptava amb el mànager Jordi Gonzalo, es llançava a fer una gira que els portava a donar-se a conèixer en tot el territori català així com als mitjans de comunicació i a la indústria musical catalana. Aquesta gira va ser batejada amb el nom de #CyBeeTour.

La gira del #CyBeeTour sorgia amb la intenció de fer concerts a tants llocs com fos possible per difondre la seva música. Els concerts eren sempre en format acústic i es duien a terme de manera espontània en les places i passeigs més transitats dels pobles per tal de donar-se a conèixer i vendre les seves maquetes. Aquesta gira va contribuir a fer créixer l’autoestima del grup que va veure que, en format acústic, les seves harmonies brillaven molt més i transmetien de manera més directa i propera la seva personalitat i complicitat. Aquest format de concerts destacava per la nombrosa quantitat de gent curiosa que espontàniament s’aturaven a escoltar la banda al carrer. A través d’aquesta gira, el grup aconseguia l’objectiu: sorgiren nous concerts en acústic i s’obria la porta a la preparació del que seria el seu primer disc.

Tercera etapa: Consolidació
Un cop acabada la gira Cybeetour l’estiu del 2013, es posaven en contacte amb el músic i compositor català Manu Guix, amb el qual pactaven adaptar una de les cançons de la seva última maqueta per fer-ne un single. El resultat els va agradar i la bona química amb Guix els portava a gravar el seu primer disc homònim, Cybee, al seu estudi Medusa Estudio BCN.

Durant el 2013 CyBee va participar en un concurs de versions organitzat per la banda “Els Amics de les Arts” interpretant una versió de la cançó “4-3-3” que va tenir molt bona rebuda al públic en general i va quedar en segona posició. Aquesta versió va portar als integrants de “Els Amics de les Arts” a interessar-se per CyBee i acordaven portar-los-hi la gestió i reserva de concerts a través de la seva empresa “Pistatxo”. D’aquesta manera el grup firmava amb ells per la gira del primer disc.

CyBee 4-3-3 Els amics de les Arts

L’estiu del 2015 van compaginar la composició dels nous temes amb el tancament de la gira del primer disc. A l’agost es tancaven novament a l’estudi de Medusa amb la producció de Manu Guix i Roger Rodés, aquesta vegada comptant amb els músics de la gira per a la gravació del disc que van anomenar “Viatge a Mu”.

Última etapa: Dissolució
Malgrat les bones crítiques, els canvis en l’empresa de “management” i la posterior dissolució d’aquesta, els va deixar sense concerts al cap de poc temps de començar la gira. Això va suposar un cop dur per la banda que va destinar gran part de la seva feina a idear i realitzar els concerts i es quedaven sense poder explotar aquesta faceta. Així doncs, la promoció i ressò general pel segon disc es va veure molt afectada i amb això el grup va haver de prendre decisions. El gener de 2017 van muntar un gran concert a la Sala Apolo de Barcelona, la qual van poder omplir, amb l’objectiu de captar atenció i trobar un nou “management”, però després de parlar amb diverses empreses no va ser possible.

Finalment el febrer de 2017, el grup prenia la decisió de dissoldre la banda, això sí, abans acomiadant-se de tots els fans fent una mini gira per alguns pobles i ciutats, sales o bars on havien tocat al llarg del seu recorregut com a banda.
L’últim concert el van fer el 12 de novembre de 2017 a la Sala Bikini de Barcelona, amb l’equip complet i tots els membres la banda que els havien acompanyat els últims anys i que posteriorment formarien part del projecte de Nil Moliner en solitari.

A ritme de cançons

Cançó inlosa en el segon disc del grup titulat Viatge a Mu, editat l’any 2016. Aquesta setmana és una proposta de’n Roger Giralt de 4t. Moltíssimes gràcies per participar al Bon dia amb Melodia. Es tracta d’una cançó que ens dona molta energia positiva i ens recorda que la música ens acompanya sempre, en els millors moments i en els més difícils.

Bona setmana a tothom!!! Cuideu-vos molt. Una abraçada ben forta!


A Ritme de Cançons

D’una nit a Igualada,
com si fos de passada,
Apreníem lliçons a ritme de cançons.

Que no tot en la vida
se li pot prendre mida.
Que no importen alguns si podem estar junts.
Podem estar junts.

Si els carrers s’omplen de gent
no hi ha res més que tingui en ment.
Que en solitud estic perdut
i junts no ens cal ningú.
Junts no ens cal ningú.

Repassem les vivències
més nodrits d’experiències.
La gent que hem conegut que ens porta a un nou futur.

La més mínima essència
és trobada amb paciència.
Per ser feliç només cal estar amb aquell que s’ho val.
Aquell que s’ho val.

Si els carrers s’omplen de gent
no hi ha res més que em vingui en ment.
Que en solitud estic perdut
i junts no ens cal ningú.
Junts no ens cal ningú.

(Pont)

Si els carrers s’omplen de gent
no hi ha res més que em vingui en ment.
Que en solitud estic perdut
i junts no ens cal ningú.
Junts no ens cal ningú.

Si els carrers s’omplen de gent
no hi ha res més que em vingui en ment.
Que en solitud estic perdut
i junts no ens cal ningú.
Junts no ens cal ningú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *