
Judit Neddermann
Juditt Neddermann
Cantant i compositora, va néixer a Vilassar de Mar l’any 1991.
Nascuda en una família de músics, Judit Neddermann va realitzar estudis de guitarra clàssica al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb Jordi Codina. Més tard va entrar al Taller de Músics per formar-se com a músic de jazz. Actualment és graduada en Cant Jazz per l’Escola Superior d’Estudis Musicals Taller de Músics. Ha realitzat estudis de tècnica vocal durant vuit anys amb Anna Català.
El primer disc, “Tot el que he vist”, li va valer dos premis; el premi Miquel Martí i Pol del VII Certamen Terra i Cultura, per la musicació del poema “El fugitiu”, i el Premi Descobertes 2014, organitzat conjuntament pel Festival Strenes i La Vanguardia.
També ha estat finalista en la XIIa Edició dels Premis ARC com a Artista Revelació 2014 i nominada en tres categories als Premis Enderrock 2014.
A part del seu projecte en solitari és la cantant de The Gramophone Allstars Big Band i del projecte “Viatge d’hivern” del Brossa Quartet de Corda.
publica el seu segon disc titulat “Un segon” el 4 de març de 2016.
Aquest segon treball és un nou pas en ferm després que el 2014 publiqués el seu primer treball discogràfic com a cantautora, el disc “Tot el que he vist” (Temps Record, 2014).
El disc “Un segon” ha estat escollit 12è millor disc de l’any segons la Crítica dels Premis Enderrock i Millor Disc del 2016 segons els lectors de la revista La Tornada.
El gener de 2017 ha participat en la campanya ‘Casa Nostra Casa Vostra’ en favor de les persones refugiades, gravant “Mediterráneo” de Joan Manuel Serrat amb el mateix compositor i una vintena d’artistes.
El 2016 ha col·laborat puntualment amb artistes com Macaco, Gossos, Blaumut, Ferran Savall i Guillem Roma. Ha participat en el concert i el disc en motiu del 25è aniversari del Club Super3, cantant “Uh oh no tinc por” amb l’OBC. a També ha actuat a la 25ª edició de La Marató de TV3 amb els Gramophone Allstars com a banda resident del programa.
El març de 2016 va posar veu al tribut a Amy Winehouse també amb els Gramophone Allstars, compartint escenari amb el cantant britànic Zalon Thompson.
Durant el 2015 ha portat arreu de Catalunya el directe del seu primer disc, així com a Alemanya, les Illes Balears i Bilbao. També ha participat a La Marató de TV3 i ha format part de l’espectacle “Llum de paraula”, concebut per la companyia l’’Era de les Impuxibles’ i estrenat al Palau de la Música. També ha participat en l’espectacle “A propòsit de Muntaner” de Toni Xuclà, juntament amb l’actor Jaume Comas.
Al llarg de la seva carrera ha format part de molts projectes diferents; destacant una llarga i estreta col·laboració amb la pianista i compositora Clara Peya, l’homenatge a Pere Calders “Cançons de la veritat oculta” (Bankrobber, 2012), Coetus, Verd i Blau, i l’espectacle “Tot és fum” (L’era de les impuxibles, 2012).
Els àlbums d’altres projectes que ha gravat com a solista són “Mímulus” de Clara Peya (2015), “Viatge d’hivern” (La Mà de Guido, 2014) amb el Quartet Brossa, “Jazzmaica” (Bankrobber, 2014) amb The Gramophone Allstars, “Tocar l’horitzó” (Temps Record, 2013) amb Verd i Blau, “Tot aquest soroll” (N57, 2013) de Clara Peya, “Cançons de la veritat oculta. Els contes de Pere Calders es transformen en cançons” (Bankrobber, 2012); “Tot aquest silenci” (N57, 2012), amb la Clara Peya; “Un fràgil corall” (2011), amb el projecte Verd i Blau; “We Sing Wayne Shorter” (Discmedi, 2011), amb Joan Díaz Quintet featuring Gabriel Amargant; “Levitant a la deriva” (Liquidator Music, 2011) i “Simbiosi” (Liquidator Music, 2010) amb The Gramophone Allstars.
Altres àlbums on ha col·laborat són “Zènit” (Música Global, 2016) de Gossos, “Amb cara i ulls” (Discmedi, 2016) de Seis Pájaros de un Tiro, “Protocolo” (Temps Record, 2014), de Víctor Mirallas, “Caprichos del destino” (2014) d’Antonio Sánchez, “Fem que el món ens senti” (2014) d’El Veïnat, “Amb música ho escoltaries potser millor. El disc del centenari de Salvador Espriu” (Picap, 2013), “Bestiari(o) familiar(e)” (2013) d’Alessio Arena, “Un altre jo” (Bankrobber, 2013) de Guillamino, “Entre tierras” (Temps Record, 2012), amb Coetus, on canta “Xiqueta meua” i “S’amor d’un jovenet”; “Declaracions” (N57, 2009) i “Més declaracions” (N57, 2011) de Clara Peya, i “Bed & Breakfast” (2009) d’Els amics de les arts, col•laborant com a veu solista femenina a “Jean Luc” i “Bed & Breakfast”.
Voldria que fossis aquí – Tot el que he vist (2014)
“Tot el que he vist” és el títol del primer àlbum de Judit Neddermann. En ell, Judit Neddermann s’estrenava com a autora de cançons. Hi trobem deu composicions pròpies que dibuixen un viatge per diverses tonalitats musicals, a joc amb l’heterodòxia de la seva carrera, en la qual ha fos el format de la cançó amb el jazz, els ritmes de la música negra i el folklore. Ofereix un recull de vivències enriquit per adaptacions de textos de Joan Sales, Miquel Martí i Pol i Anna Tobias.
El disc va ser produit per Aleix Tobias i va comptar amb músics de primera línia com Ignasi Cussó, Isaac Coll, Pau Figueres, Martí Serra, Roqui Albero, Marina Albero, Dani Espasa, Brossa Quartet de Corda, Meritxell Neddermann, Xavi Lozano, Ángela Furquet, Ana Rossi i Coetus.
Aquesta setmana escoltarem el que va ser el seu “single”. Espero que us agradi!!!
Voldria que fossis aquí
Ara ja ets allà
No et vaig avisar
Et vas oblidar aquell mocador amb la teva olor
Quan arriba l’enyor
m’abriga dia i nit
és la part de tu que es queda amb mi mentre estàs lluny
Ja sé que la vida és així,
ja sé que tothom fa el seu camí.
Ja sé que sempre hi ha canvis,
però a vegades voldria que fossis aquí
Boston, quina sort!
S’omple dels acords
Neixen de les mans, creixen inquiets, volen pel món
Saps que a mi m’arriben?
I els he volgut escriure
Per poder cantar-te aquesta melodia